17.1 C
Pals
Divendres, 25 juny 2021
- Publicitat -

Només 8 grups escolars confinats al Baix Empordà

Segons la web Traçacovid, el nombre de classes en quarantena segueix baixant fins arribar a les 8 classes i 194 persones confinades a les escoles i instituts de la comarca

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Fa unes setmanes que el nombre de classes confinades a les escoles i instituts del Baix Empordà té una tendència a la baixa. En els dies més crítics d’aquesta segona onada a la comarca (aproximadament entre mitjans i finals d’octubre) es van arribar a registrar més de 40 classes confinades, mentre que fa dues setmanes ja n’hi havia 31. Ara, i igual que el risc de contagi i la taxa de reproducció, aquesta xifra ha disminuït encara més, i hi ha només 8 classes confinades repartides en 7 municipis.

Segons la web d’Ensenyament, Traçacovid, es tracta d’unes classes repartides bastant “equitativament” en diferents municipis, és a dir, no es pot destacar cap concentració important a cap centre ni localitat. L’escola “més afectada” del Baix Empordà ara mateix és l’Escola-Institut Cor de Maria, de la Bisbal. Tot i així, té només 2 grups (i 61 persones) confinats. El director del centre, Quim Carol, explica a Ràdio Capital el protocol que s’activa a l’escola un cop es detecta un cas positiu entre els alumnes.

Al llarg d’aquest primer trimestre, al Cor de Maria, que és un centre amb una sola línia per curs, s’han realitzat unes 150 proves PCR als alumnes. Quim Carol explica la incidència o impacte del coronavirus al col·legi s’ha mantingut de manera “constant” durant tot el trimestre.

Per una altra banda, Quim Carol també ha destacat i agraït el treball de la gestora covid i del CAP de la Bisbal.

Els altres sis grups es reparteixen entre els següents centres, que tenen 1 classe confinada cadascun: l’Escola Els Estanys i l’Institut Ridaura, de Castell Platja d’Aro; l’Escola Mas Clarà, de la Bisbal d’Empordà; l’Escola Pi Verd i l’Institut Baix Empordà, de Palafrugell i l’Institut Puig Cargol, de Calonge Sant Antoni.

En total, són 194 persones confinades, entre docents i alumnes, al Baix Empordà. A nivell general de Catalunya es nota també una baixada important de l’impacte de la covid a les escoles, ja que hi ha 17.556 persones confinades (una xifra que era el doble fa dues setmanes) i 724 grups confinats (havien arribat a ser pràcticament 1.500 també fa dues setmanes).

Els menors d’edat, poc transmissors de la covid-19

Fa pocs dies es va fer públic un estudi de la Vall d’Hebron que confirma que els menors d’edat són poc transmissors del virus, i que la majoria dels casos en menors provenen del positiu d’algun altre membre de la família. El doctor Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de Vall d’Hebron, va explicar que poden constatar ara que “la circulació dels infants i el retorn a les escoles no han suposat una major transmissió del virus per part d’ells”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Parar la fresca

La recuperació de la normalitat postpandèmica comporta també la metamorfosi social de l'Empordanet. Un dels sectors que està atent...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -