10.6 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Només 8 grups escolars confinats al Baix Empordà

Segons la web Traçacovid, el nombre de classes en quarantena segueix baixant fins arribar a les 8 classes i 194 persones confinades a les escoles i instituts de la comarca

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Fa unes setmanes que el nombre de classes confinades a les escoles i instituts del Baix Empordà té una tendència a la baixa. En els dies més crítics d’aquesta segona onada a la comarca (aproximadament entre mitjans i finals d’octubre) es van arribar a registrar més de 40 classes confinades, mentre que fa dues setmanes ja n’hi havia 31. Ara, i igual que el risc de contagi i la taxa de reproducció, aquesta xifra ha disminuït encara més, i hi ha només 8 classes confinades repartides en 7 municipis.

Segons la web d’Ensenyament, Traçacovid, es tracta d’unes classes repartides bastant “equitativament” en diferents municipis, és a dir, no es pot destacar cap concentració important a cap centre ni localitat. L’escola “més afectada” del Baix Empordà ara mateix és l’Escola-Institut Cor de Maria, de la Bisbal. Tot i així, té només 2 grups (i 61 persones) confinats. El director del centre, Quim Carol, explica a Ràdio Capital el protocol que s’activa a l’escola un cop es detecta un cas positiu entre els alumnes.

Al llarg d’aquest primer trimestre, al Cor de Maria, que és un centre amb una sola línia per curs, s’han realitzat unes 150 proves PCR als alumnes. Quim Carol explica la incidència o impacte del coronavirus al col·legi s’ha mantingut de manera “constant” durant tot el trimestre.

Per una altra banda, Quim Carol també ha destacat i agraït el treball de la gestora covid i del CAP de la Bisbal.

Els altres sis grups es reparteixen entre els següents centres, que tenen 1 classe confinada cadascun: l’Escola Els Estanys i l’Institut Ridaura, de Castell Platja d’Aro; l’Escola Mas Clarà, de la Bisbal d’Empordà; l’Escola Pi Verd i l’Institut Baix Empordà, de Palafrugell i l’Institut Puig Cargol, de Calonge Sant Antoni.

En total, són 194 persones confinades, entre docents i alumnes, al Baix Empordà. A nivell general de Catalunya es nota també una baixada important de l’impacte de la covid a les escoles, ja que hi ha 17.556 persones confinades (una xifra que era el doble fa dues setmanes) i 724 grups confinats (havien arribat a ser pràcticament 1.500 també fa dues setmanes).

Els menors d’edat, poc transmissors de la covid-19

Fa pocs dies es va fer públic un estudi de la Vall d’Hebron que confirma que els menors d’edat són poc transmissors del virus, i que la majoria dels casos en menors provenen del positiu d’algun altre membre de la família. El doctor Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de Vall d’Hebron, va explicar que poden constatar ara que “la circulació dels infants i el retorn a les escoles no han suposat una major transmissió del virus per part d’ells”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies