22 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

Nova zona de pas a l’Avinguda de S’Agaró

Els altres projectes del Procés Participatiu han estat la instal·lació d’una font d’aigua al camí central per a vianants del Parc dels Estanys de Platja d’Aro o la construcció i col·locació d’una marquesina a l’entrada principal de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Estrena d’una zona de pas segura per creuar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del pont sobre el Ridaura per garantir el pas tant dels usuaris del carril bici que transcorre en paral·lel al riu com dels vianants. S’hi ha invertit 74.383 euros i suposa la cloenda en l’execució dels quatre projectes escollits per la ciutadania en els primers Pressupostos Participatius, l’any 2018.

S’hi ha instal·lat un semàfor intel·ligent amb polsador per als dos sentits de la marxa, amb il·luminació horitzontal, vertical i nocturna. També a la vessant de ponent s’hi ha construït una escala per superar el pendent amb solera i esglaons de formigó i acabat raspallat, que incorpora una rampa amb perfil d’alumini que facilita pujar-hi les bicicletes. A la basant de llevant ja hi havia des de fa uns anys una rampa per compensar el desnivell per accedir de nou al carril bici.

Els altres projectes d’aquell procés han estat la instal·lació d’una font d’aigua al camí central per a vianants del Parc dels Estanys de Platja d’Aro (3.200 euros); la construcció i col·locació d’una marquesina de 40m2, d’una alçada lliure de tres metres a l’entrada principal de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro (21.481 euros); i la generació d’un punt de gir segur al carrer Santiago Rusiñol de Platja d’Aro, al centre comercial Parc d’Aro, per millorar la seguretat i evitar les infraccions dels vehicles (14.185 euros).

Els quatre escollits en la segona edició, l’any 2019 estan en procés de redacció, adjudicació o adequació final. Després de no convocar-se durant el 2020, enguany se’n celebrarà la tercera edició amb una dotació de 200.000 euros per a propostes de l’àmbit de les inversions. La presentació d’iniciatives serà del 26 d’abril al 23 de maig de 2021, i després de diversos debats, tallers i validacions tècniques les votacions per a empadronats per a majors de 14 anys seran del 20 de setembre al 17 d’octubre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les comarques gironines concentren el 44% dels habitatges d’ús turístic registrats a Catalunya

Al llarg de l'última dècada, les llicències a la demarcació s'han multiplicat per quatre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -