20.6 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Nou Pla estratègic per potenciar el desenvolupament econòmic de la Bisbal, Forallac, Ullastret, Corçà i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

El pla té sis eixos estratègics i dinou projectes d'intervenció que han estat elaborats a partir de l'avaluació del pla anterior i la participació ciutadana

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant els últims mesos s’ha treballat en la definició del nou Pla Estratègic de Desenvolupament Local i Ocupació dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.

El pla té sis eixos estratègics i dinou projectes d’intervenció que han estat elaborats a partir de l’avaluació del pla anterior i la participació ciutadana. El nou pla està enfocat a la promoció econòmica i la creació d’ocupació al territori.

Fases de creació del Pla

Per desenvolupar el Pla, els ajuntaments van seguir diverses fases. La primera, va consistir en avaluar els resultats del pla estratègic d’entre 2015 i 2021. Després, es va fer un anàlisi quantitatiu i qualitatiu del territori, amb fonts d’estadístiques i entrevistes i enquestes respectivament. En total, s’han entrevistat una vuitantena de persones.

Els sis eixos estratègics

El pla es basa en sis eixos fonamentals a partir dels quals es treballa en accions específiques. Aquests són: model turístic de qualitat, foment de la producció agroalimentària, foment del sector ceràmic i artesà, promoció de les zones d’activitat econòmica, captació i retenció del talent i l’atenció a les persones. Per definir-los, s’han seguit tres pilars: el propi relat del territori, la necessitat de consolidar els resultats obtinguts al pla estratègic anterior i les aportacions i demandes de la ciutadania.

A partir d’aquests eixos, s’ha treballat en 19 projectes d’intervenció. Aquests orienten les tasques dels tècnics i tècniques dels ajuntaments i dels possibles Agents de Desenvolupament Local i Ocupació que puguin incorporar-se per facilitar el desplegament del pla.

Aquest 2023 ja fa 9 anys que Bisbal, Forallac, Ullastret, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura van començar a treballar junts per dinamitzar l’economia d’un territori gràcies al primer Pla estratègic que es va redactar.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -