16.5 C
Pals
Dimarts, 18 maig 2021
- Publicitat -

Obligatori reciclar el material orgànic vegetal a Palafrugell

La nova campanya de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament durarà del desembre fins al maig

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

A Palafrugell serà obligatori reciclar les restes vegetals durant els mesos de tardor i primavera. Això es déu a la nova campanya de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament del municipi, que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. L’objectiu és establir bones pràctiques en el reciclatge de la fracció vegetal.

Es fa en aquesta època de l’any, ja que és quan se sol podar i adequar els jardins. Així, s’ha informat que la reutilització d’aquestes restes d’arbres, arbustos, plantes o gespa és una mesura sostenible. Per exemple, permet obtenir encoixinats, adob natural i combustible per calderes de biomassa.

El consistori ha explicat que des del mes de desembre fins al mes de maig es recolliran els residus de poda sis dies a la setmana a casa. A més, qui ho sol·liciti, podrà disposar de sacs per la recollida. Tot i així, han animat als veïns i a les veïnes a aprofitar les restes orgàniques, que de fet, també podran demanar al servei de recollida. I han recordat que l’àrea de Medi Ambient disposa de compostadors i un servei d’assessorament gratuït.

En aquesta línia, ja s’han repartit diversos fulletons informatius als veïns i veïnes de la vila, per conscienciar sobre els beneficis del reciclatge. En aquests s’explica que els residus orgànics d’origen vegetal es poden degradar biològicament i reivindiquen la necessitat de fer una bona gestió.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Tres detinguts per robar en supermercats de la Bisbal d’Empordà

Van enxampar els lladres sortint d'un dels establiments i al maleter del cotxe hi van trobar el botí
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -