9.2 C
Pals
Dilluns, 22 desembre 2025
- Publicitat -

Albert Sastregener: “Les estrelles Michelin són el resultat de molts anys de feina constant”

El xef Albert Sastregener parla amb Ràdio Capital de l'Empordà a la recepció del restaurant Bo.TiC - Imatge de Gerard Escaich Folch
El xef Albert Sastregener parla amb Ràdio Capital de l'Empordà a la recepció del restaurant Bo.TiC - Imatge de Gerard Escaich Folch
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Albert Sastregener: “Les estrelles Michelin són el resultat de molts anys de feina constant”
Loading
/

El restaurant Bo.TiC, situat a Corçà, continua sent una referència de la cuina gironina. Des del 2007, el seu cap de cuina i propietari, Albert Sastregener, ha apostat per la qualitat del producte i una cuina de proximitat que respecta la tradició i s’inspira en la creativitat.

En una entrevista al Supermatí, Sastregener va compartir la seva visió sobre el reconeixement de les dues estrelles Michelin que el restaurant manté des de fa alguns anys. A la conversa, va destacar que, tot i la pressió que pot suposar mantenir aquest reconeixement, el més important per a ell és la constància, l’equilibri i la qualitat.

“Les estrelles Michelin són el resultat de la constància i la passió pel producte. No només és important la cuina, sinó tot l’entorn: des de la rebuda del client fins al mínim detall del servei,” explicava Albert Sastregener, qui també remarcava que l’objectiu del restaurant és que cada client se senti com a casa i gaudeixi d’una experiència completa.

L’any 2025 marca el 18è aniversari del restaurant Bo.TiC, un camí que va començar amb només tres persones i un espai reduït entre la Bisbal d’Empordà i Corçà. Avui dia, el restaurant ha crescut fins a tenir una plantilla de 28 persones i una clientela fidel que inclou tant nacionals com internacionals, molts dels quals organitzen viatges per visitar el restaurant com a part del seu periple gastronòmic.

“Nosaltres no decidim si tenim una, dues o tres estrelles Michelin. Somiar amb tres estrelles és bonic, però el que és important és mantenir una línia i treballar per fer bé les coses cada dia,” explica Sastregener.

A més de la qualitat en els plats, el restaurant Bo.TiC destaca per l’ús de productes locals i de temporada, com també per la seva capacitat d’adaptar-se constantment al mercat i a les ganes d’innovar.

“El nostre lligam amb la cuina va lligat amb el territori, amb la temporalitat i amb la qualitat del producte. És la nostra manera de fer i de ser,” conclou el cuiner, que també destaca la influència d’altres referents gastronòmics, com el Celler de Can Roca o el reconegut Ferran Adrià.

Els 18 anys de Bo.TiC no són només una celebració d’èxits culinaris, sinó també un testimoni de la passió, la feina i la dedicació d’un equip que ha crescut i evolucionat al llarg d’aquest temps. Tot i el reconeixement internacional, Sastregener insisteix en què el més important és seguir gaudint del que fan i mantenir la felicitat i la satisfacció dels seus clients.

“La vida són quatre dies, així que hem de ser feliços amb el que fem i fer feliços als altres. Si no arribem a tres estrelles, no passa res; nosaltres seguirem el nostre camí,” afirma amb una mirada optimista cap al futur.

Margarita Garcia serà la candidata d’ERC a Vall-llobrega per a les eleccions municipals de 2027

Margarita Garcia, actual regidora d’Esquerra Republicana, serà la candidata del partit a l’alcaldia de Vall-llobrega per a les eleccions municipals de 2027. La militància local va prendre aquesta decisió en una assemblea celebrada dimecres, en la qual Garcia va destacar que es presenta amb més experiència i eines per afrontar els reptes del futur.

Després d’haver exercit a l’oposició de l’Ajuntament de Vall-llobrega i en el govern del Consell Comarcal del Baix Empordà, Garcia creu que el municipi necessita un canvi de direcció. “L’única diferència respecte a les eleccions de 2023 és que ara hi sumo l’experiència adquirida aquests anys, que em permet afrontar el futur amb més eines i coneixement“, afirma.

Garcia subratlla la necessitat de renovar la manera de fer les coses a Vall-llobrega: “És el moment d’evolucionar cap a maneres més actualitzades de planificar, gestionar i fer polítiques més properes a la gent. El projecte actual està esgotat i l’estancament és evident. El nostre municipi necessita un canvi, i el nostre equip és aquesta alternativa de futur.”

La candidata avança que ja s’està treballant en un projecte renovat i participatiu, pensat per construir el futur de Vall-llobrega entre totes i tots: “Un projecte de poble i pel poble, que inclou la ciutadania en el disseny de les decisions que afecten el nostre futur.”

Platja d’Aro acollirà la primera Nit del Turisme del Baix Empordà amb una quina solidària

jornada turisme

Aquest dijous 4 de desembre, l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro acull la primera Nit del Turisme del Baix Empordà, un esdeveniment per celebrar els 30 anys de trajectòria de la Comissió Turística Comarcal. L’acte, organitzat pel Consell Comarcal en col·laboració amb l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, serà un punt de trobada per al sector turístic de la comarca.

La jornada començarà amb intervencions de representants del consistori, del Consell Comarcal, de la Diputació de Girona i de l’associació Viu Autisme, que serà la beneficiària d’una quina solidària. Aquesta activitat té l’objectiu de recaptar fons per a la causa i oferirà premis cedits per productors i empreses locals de la zona. Tot seguit, els assistents podran gaudir d’un sopar i participar en l’entrega de reconeixements a persones i entitats destacades del sector turístic del Baix Empordà.

Raimon Trujillo-Coris, vicepresident segon i conseller comarcal de Turisme, ha agraït la resposta positiva del sector i ha destacat la importància de l’acte com a plaça de trobada per al sector turístic de la comarca. A més, ha ressaltat la solidaritat dels participants i ha reivindicat la tasca de la Comissió Turística, destacant que “ara és un bon moment per fer xarxa i reivindicar la feina ben feta”.

L’aprofitament alimentari i la lluita contra el malbaratament centren una jornada de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni

malbaratament alimentari

La darrera jornada organitzada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona, ha abordat el greu problema del malbaratament alimentari i les pèrdues d’aliments, així com els seus efectes socials i ambientals. L’acte ha comptat amb la Fundació Espigoladors, una organització sense ànim de lucre que treballa per promoure l’aprofitament alimentari i el dret a una alimentació saludable i sostenible, alhora que aposta per l’empoderament de col·lectius vulnerables.

Segons Cristina Cabot, coordinadora de la Fundació al Maresme i Girona, el malbaratament alimentari és un problema global, ja que més d’una tercera part dels aliments produïts anualment es perden o es malbaraten a nivell mundial, amb un impacte de 3.300 milions de tones de CO₂ alliberades a l’atmosfera. A Catalunya, més d’un 25% de la població viu en situació de pobresa i no té accés a una alimentació saludable, mentre que una gran part de les pèrdues es produeix en el sector primari per criteris estètics o per excedents de producció.

La Fundació Espigoladors recupera aliments que han estat descartats del circuit comercial a través de la pràctica d’espigolament, una tècnica tradicional en què es recullen excedents dels camps, com fruites i verdures no comercialitzables. Des de la seva creació el 2014, ha recuperat més de 3 milions de kg d’aliments i ha evitat l’emissió de 2.070 tones de CO₂. L’entitat també fomenta la sensibilització sobre l’agricultura, una tasca sovint infravalorada, i genera oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió social.

Cabot va subratllar que el malbaratament alimentari afecta no només al medi ambient, sinó també a les condicions socials d’aquelles persones amb dificultats econòmiques per accedir a una alimentació digna. La Fundació ha estat implicada en múltiples projectes, incloent una iniciativa a Senegal per estudiar l’impacte social i ambiental de les pèrdues alimentàries en altres països.

Un altre projecte destacat és Es im-perfect, un obrador d’inserció sociolaboral situat al Prat de Llobregat, que transforma fruites i verdures descartades en productes com patés vegetals, melmelades i sofregits. Aquest projecte no només reduceix el malbaratament, sinó que també ofereix feina a persones en situació vulnerable.

Aquesta jornada ha estat una crida a fomentar un consum responsable i a reconèixer l’esforç de l’agricultura local com a part essencial de la solució al malbaratament alimentari. Els participants han coincidit en la necessitat de promoure una alimentació sostenible per a tothom i seguir treballant en projectes que millorin l’accés a una alimentació digna.

Supermatí – 4 desembre 2025

Supermatí - programa sencer
Supermatí - programa sencer
Supermatí - 4 desembre 2025
Loading
/

Supermatí – 3 desembre 2025

Supermatí - programa sencer
Supermatí - programa sencer
Supermatí - 3 desembre 2025
Loading
/