10.6 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Palafrugell aprova la moció institucional en relació amb el subministrament elèctric

La proposta ha sigut presentada per Palafrugell en Comú i ha rebut el suport de tots grups municipals

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

En el ple d’avui, Palafrugell en Comú-Podem ha exposat la proposta que demana que tothom pugui accedir a l’energia, ja que en els darrers mesos hi hagi hagut pujades en la factura de les companyies energètiques. La moció ha sigut debatuda i finalment aprovada convertint-se en institucional després que s’acceptessin els canvis de redactat que han proposat els diversos grups de l’Ajuntament.

Palafrugell en Comú-Podem va presentar en la darrera sessió plenària una moció per abordar la pujada de preu en el subministrament elèctric, la qual va rebre l’aval de tots els grups municipals.

La moció s’ha iniciat amb la presentació de la proposta per part d’Alfons Rius, en nom de Palafrugell en Comú. El representant ha deixat clar que el seu partit, encara que estigui al govern, no comparteix les idees que estan succeint amb el tema del subministrament. A més, tal com es pot escoltar en el següent àudio de Ràdio Palafrugell, ha demanat al govern de l’Estat i a la Generalitat que s’apliquin reformes perquè es compleixen els drets bàsics dels ciutadans en referència a les companyies energètiques.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha explicat que l’equip de govern compartia la moció i ha proposat dos petits canvis per poder-la votar afirmativament. Altrament, Joan Farré, de Ciutadans, ha mostrat el seu suport i ha comentat que aquesta moció complementava la que el seu partit presentaria més tard en el mateix ple, que no ha estat aprovada. També, Juli Fernàndez, portaveu del PSC, ha valorat d’oportuna la moció i ha anunciat que el seu grup donaria un vot favorable.

Finalment, el ponent Alfons Rius ha acceptat les modificacions en el redactat i d’aquesta manera la moció passaria a ser institucional.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies