24 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Palafrugell i Begur acorden completar la xarxa viària del barri de Sant Josep

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Palafrugell i Begur acorden completar la xarxa viària del barri de Sant Josep
Loading
/

Els plens dels ajuntaments de Begur i Palafrugell han aprovat el conveni urbanístic que possibilitarà obrir el barri de Sant Josep a Palafrugell. En concret, executaran el tram del carrer Mestre Manel Massoni, un atzucac situat al terme municipal de Palafrugell, però a tocar del barri de Sant Josep, al municipi de Begur.

Aquest barri d’Esclanyà té el seu accés d’entrada i sortida per l’avinguda Sant Josep. Respecte als carrers secundaris, disposats de manera perpendicular, només un, el de Migjorn, connecta per la banda sud amb la xarxa viària de Palafrugell. La resta, els de Xaloc, Gregal i Mestral, es troben sense sortida, coincidint amb el límit dels termes de Begur i Palafrugell. L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, explica que amb el nou tram viari, es donarà sortida pel sud a aquests tres carrers.

El conveni arriba després de l’acord pel vial nord de Palafrugell. En aquell cas, les expropiacions del terreny a Begur les va pagar l’Ajuntament de Palafrugell. Ara s’ha invertit, de manera que el finançament de les obres serà assumit per l’Ajuntament begurenc. Per la seva banda, el de Palafrugell es compromet a obtenir la disponibilitat dels terrenys. El regidor d’Urbanisme de Palafrugell, Jaume Palahí, assegura que l’acord té un topall de 8000 euros.

El govern de Begur també vol actualitzar altres aspectes del barri de Sant Josep, com l’actual aparcament, que també compta amb el punt de recollida d’escombraries i un parc infantil. A més, també vol estudiar la possibilitat de poder obrir el barri per la part de dalt, mirant de connectar-lo amb el cementiri d’Esclanyà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -