12.3 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Palamós adjudica el servei de la Deixalleria incrementant 185.000 euros la licitació

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha aconseguit adjudicar, al tercer intent, el servei de gestió de la Deixalleria Municipal després d’incrementar el preu de sortida. L’administració local ha apujat el preu de 325.000 euros del primer concurs a 512.000 d’aquest tercer i últim. Urbaser ha sigut l’única empresa que s’ha presentat a la licitació i s’ha fet amb el contracte de la Deixalleria. Aquesta empresa també té la concessió del servei de recollida d’escombraries i neteja viària de Palamós. En les dues anteriors licitacions no se n’havia presentat cap perquè consideraven insuficient el preu fixat de sortida i per tant havien quedat desertes.

Urbaser ja es va fer càrrec de la gestió de la Deixalleria Municipal de Palamós de l’1 de novembre del 2015 fins al 31 d’octubre del 2016, quan va expirar el compromís i es va renovar per un any més. El mes d’abril del 2019, després de 15 mesos d’haver-se acabat el contracte, es va convocar el concurs que va quedar desert. L’Ajuntament de Palamós, aquell mateix estiu, va fer un segon intent on va passar d’un preu de licitació de 325.000 euros a un de 392.000, però el resultat va ser el mateix. Finalment, un any després, s’ha apujat el preu de sortida fins als 512.213 euros i la licitació ha rebut només l’oferta d’Urbaser, a qui se li ha adjudicat el contracte per un preu de 510.000.

A més, l’Ajuntament de Palamós invertirà 180.000 euros per millorar la Deixalleria Municipal el proper any. Aquesta despesa juntament amb l’increment del preu del contracte ha sigut criticada per l’oposició. Per això, en el darrer Ple municipal, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va afirmar a ràdio Palamós el següent.

De fet, la deixalleria mòbil així com de la recollida i el transport dels materials fins al gestor també va a càrrec del nou concessionari. D’aquesta manera, es pot garantir l’obertura de l’equipament a l’hivern i l’estiu, en horari de matí i tarda de dilluns a divendres, i dissabtes al matí.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Beth, David Caraben i Lluís Gavaldà, al Corçà Music 2021

El CORÇÀ MUSIC comptarà amb les actuacions de la Beth el dia 27 de febrer, Lluís Gavaldà acompanyat per Joan Pau Chaves al piano el 20 de Març, i David Carabén el 24 d'abril

Altres notícies