17 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Palamós comença les obres al parc de l’Arbreda

El  projecte sorgeix d’un procés de participació ciutadana i preveu ampliar la funcionalitat de l’equipament, mantenint l’essència de l’emblemàtic parc.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquesta setmana, Palamós ha iniciat la reforma del parc municipal de l’Arbreda, situat en el centre del municipi, entre el carrer de Jacint Verdaguer i l’aparcament d’aquest àmbit. Les tasques són a càrrec d’una empresa especialitzada en obra pública, que executa aquest projecte municipal sorgit dels criteris establerts mitjançant un procés de participació ciutadana.

La reforma prevista té com a objectiu que el parc de l’Arbreda incrementi la seva funcionalitat com a espai escènic a cel obert i com a gran zona lúdica i de joc, convertint-se en referent d’aquest àmbit cèntric del municipi, situat entre l’Eixample i el barri Vell.

Aquestes millores han de permetre posar al dia l’equipament, fent-lo més obert i permeable amb el seu entorn, però sempre mantenint l’essència d’aquest emblemàtic parc i conservant l’escenari central.

Noves funcions

Les obres inclouen la creació de grades fixes integrades al parc i concretament en el seu límit amb el carrer de Jacint Verdaguer. El projecte preveu també enderrocant el mur d’obra que actualment limita aquest espai amb la zona d’estacionament, que serà substituït per talussos enjardinats com a elements que separaran els dos àmbits, donant més permeabilitat i polivalència, de manera que el parc guanyi amb practicitat, però alhora que sigui un referent estètic amb personalitat.

El projecte permet la millora de l’accessibilitat amb una nova rampa d’accés. També s’augmentarà l’actual zona infantil amb la ubicació de nous jocs, s’ampliarà l’espai pavimentat central situat davant l’escenari i es renovarà l’enllumenat i el mobiliari urbà. El cost d’aquest projecte és de 169.362 euros i el seu termini d’execució és de quatre mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:28:57

Arsenio Rodríguez: “La relació cultural i gastronòmica entre Cuba i Catalunya continua sent evident”

Un dels escriptors més prolífics de la literatura de l’havanera, Cuba i la seva relació amb Catalunya és l’historiador i professor d’origen cubà, Arsenio Rodríguez. Amb més de 30 llibres publicats l’autor explora aquesta relació de la cultura i la música cubana amb Catalunya. Per això, ens ha visitat Arsenio Rodríguez.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -