18.3 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

Palamós enceta la campanya del menú de la Gamba aquest dissabte amb la participació d’11 restaurants

El protagonista del menú és la Gamba de Palamós i el menú comptarà amb l’entrant, un primer plat, el plat principal i les postres

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dissabte 4 de maig es posarà en marxa una nova edició del Menú de la Gamba de Palamós que s’estendrà fins el 8 de juny. Seran un total d’11 restaurants certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós els que participaran en l’edició d’enguany.

El protagonista del menú és la Gamba de Palamós i el menú comptarà amb l’entrant, un primer plat, el plat principal i les postres. La majoria d’aquests menús (que van dels 45 als 85 euros) presenten la gamba fresca de Palamós, en la seva mida mitjana i la serveixen a la planxa o a la brasa, però també és inclosa en arrossos, fideus arrossejats, o bé en consomé, carpaccios o croquetes, entre altres propostes innovadores.

Els establiments de restauració participants, estan ubicats majoritàriament a Palamós, però també a Tamariu, Llafranc i Llofriu. Es tracta concretament dels restaurants palamosins: Altamar, l’Arcada, Bell Port, Can Blau, Can Quel, El Nàutic de Palamós, Sant Grillat, hotel i restaurant Trias; així com el Casamar (Llafranc), Es Portió de l’Hostalillo (Tamariu), i La Sala de l’Isaac (Llofriu).

Marca Garantia Gamba de Palamós

La Marca de Garantia Gamba de Palamós, impulsada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, encapçala l’organització del menú, que inclou exclusivament restaurants certificats amb aquest segell. La Marca de Garantia Gamba de Palamós vetlla per la qualitat d’aquest producte, assegurant la seva correcta traçabilitat i protegint el recurs.

Les mesures recollides al reglament de la Marca de Garantia asseguren la màxima qualitat del producte en termes de sabor, aroma, aspecte i frescor al llarg de tota la cadena productiva i comercial. A la llotja de Palamós s’examina rigorosament cada partida de gamba desembarcada, abans d’atorgar-li l’etiqueta de producte certificat. Els pescadors de Palamós treballen conjuntament amb el sector científic i amb l’administració per implementar mesures que assegurin el futur del recurs pesquer mitjançant una explotació responsable del mar.

Des de 2013, d’acord amb les directrius europees, s’aplica a Palamós un pla de gestió de la pesquera de gamba vermella, pioner a la Mediterrània occidental, mitjançant el qual es determinen uns objectius de sostenibilitat i unes especificacions per assolir-los que concreten què es pesca, com es pesca, qui ho pot fer, on i quan.

Amb aquest menú, els restaurants certificats i identificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, no només volen fer gaudir els sentits de qui el degusti, sinó que volen reconèixer la feina del sector pesquer palamosí oferint el producte més preuat d’aquesta flota pesquera.

100 establiments acreditats

Avui dia, hi ha uns 100 establiments que estan acreditats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de peixateries, però també barques d’arrossegament del port palamosí, distribuïdors o restaurants, tant de la vila com també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb la finalitat de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós.

Entre els establiments que ja són certificats s’inclouen restaurants com el Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar, de Llafranc; o bé el restaurant Eth Bistro, de Vielha, en aquest darrer cas, el primer establiment que obté aquest certificat de la demarcació de Lleida.

Per a poder aconseguir les certificacions que acrediten la Marca de Garantia Gamba de Palamós als seus usuaris, les empreses certificades han passat les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós aquests establiments.

La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós mitjançant el Comitè de Certificació procedeix a l’avaluació de les sol·licituds de la marca presentades i dels processos d’auditoria que es realitzaran posteriorment, ratificant finalment la concessió dels certificats i conseqüentment l’autorització per a la utilització de la marca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival·B celebra 10 anys amb Mushka, Julieta, Guillem Gisbert o Maria Hein

El Festival•B celebrarà el seu desè aniversari al Parc del Fòrum els dies 27 i 28 de setembre detectant les noves sensibilitats musicals emergents que marquen la tendència més actual. L’últim festival de l’estiu a Barcelona anuncia un segon avanç artístic ple de talent dins de l’escena independent i alternativa. Encapçalant aquest nou avançament trobem
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -