11.7 C
Pals
Dimarts, 18 maig 2021
- Publicitat -

Palamós instal·la un banc de 9 metres a la Plaça murada

El més llegit

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palamós ha reprès les obres de reforma de la plaça Murada després que aquestes restessin paralitzades a conseqüència de l’estat d’alarma motivat per la COVID-19.

Aquest projecte es va iniciar a finals del passat mes de gener i permet la rehabilitació i millora d’aquest espai emblemàtic de municipi, que esdevé un privilegiat mirador a la platja i la badia, i principal accés al barri vell de Palamós.

Banc amb un original disseny
Els treballs de reforma s’han reprès ara amb la ubicació d’un dels elements més destacats d’aquest projecte, i bàsicament pel seu original disseny. Es tracta d’un banc amb 9 metres d’allargada i uns 80 centímetres d’amplada que ahir va quedar instal•lat en aquesta plaça.

El banc ha estat realitzat per dues empreses de Palamós, elaborat en fusta (pi Douglas) i amb suports de ferro corten, que permet una doble funció, ja que es pot aprofitar per les dues bandes. El costat de mar permet seure amb comoditat per veure les vistes de la platja i el port, mentre que el costat que dona a la plaça els usuaris s’hi poden recolzar a peu dret aprofitant l’ampli espatller, o bé seure si s’utilitza l’extrem del banc que queda obert sense espatller.

Les obres de reforma de la plaça es troben ara en la seva part final, després que ja s’executés la supressió del parterre central, la renovació de tot el paviment de la plaça, la instal•lació de fanals adossats a les façanes i la ubicació de tres arbres de l’espècie Hibiscus syriacus, que floreixen amb una destacada varietat de colors de flor.

Aquest projecte té un cost global de 45.513,40 euros i conclourà aquest mes de maig amb les darreres tasques previstes.

Concretament la realització del pintat del banc amb una capa de vernís de protecció, la instal•lació de dos fanals per a reforçar la il•luminació que ja hi ha adossada a les façanes, i la ubicació de llums enrasades al paviment per al tractament decoratiu de les pilastres de la barana.

També s’ubicaran noves jardineres, així com el conjunt escultòric dedicat al reconegut pintor local Ezequiel Torroella, que sempre s’ha trobat situat en aquest indret.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Doctor Prats estrenen ‘Massa bé’

Doctor Prats tornen amb ‘Massa bé’, una cançó carregada d’optimisme i esperança. Evoca a viure la vida amb les coses senzilles del dia a dia, que massa vegades ens perdem perseguint els somnis i potser els nostres somnis els tenim al carrer, amb els amics, família, etc… Una producció pròpia amb una sonoritat que va…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -