10.6 C
Pals
Dimecres, 24 febrer 2021

Pals trasllada la seu electoral al pavelló municipal

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El proper diumenge 14 de febrer se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya i enguany el col·legi electoral de Pals s’ubicarà al Pavelló Poliesportiu com a mesura de seguretat
Atesa la situació sanitària a causa de la Covid-19, per aquestes eleccions s’ha desenvolupat un protocol específic per a l’adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en la mesa electoral i escrutini.

Així, entre altres mesures, es facilitarà material de protecció (mascaretes, EPIs, gel…) als membres de les meses. A més, als col·legis electorals se seguirà tota la normativa de distància i higiene: hi haurà el material necessari, senyalització i se seguiran els protocols determinats. En aquest sentit, hi haurà personal de la Policia Local a les dependències del Centre Cívic on s’acostumaven a fer les eleccions fins ara per informar als/a les veïns/es de Pals que es dirigeixin, erròniament, a aquesta instal·lació municipal i que vulguin exercir el seu dret de vot d’aquest canvi de local electoral.

Pel que fa al vot a la mesa electoral, es durà a terme de la manera següent:

– Els votants mostraran el seu document oficial d’identificació de manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document. Les meses podran fer ús d’una safata perquè el votant pugui col·locar-hi el document oficial d’identificació si calgués acostar-lo als membres de la mesa per sota de la distància de seguretat.

– Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que retiraran el paper que tapa l’urna. Si fos necessari, poden indicar a la persona que emet el vot que mostri el sobre per comprovar que n’hi ha un de sol. Els votants introduiran el vot a l’interior de l’urna.

– Els votants no es trauran la mascareta a excepció que els membres de la mesa els ho requereixi de forma momentània per facilitar-ne la identificació.

– Només podrà haver-hi una persona votant davant de cada mesa, llevat que la persona que emet el vot necessiti assistència.

– Els interventors/es i apoderats/es mantindran les distàncies de seguretat (mínim 1,5 metres) amb els votants i els membres de la mesa en tot moment

Respecte als col·legis electorals a Pals

-Es modifica la ubicació del col·legi electoral passant a ser el Pavelló Poliesportiu (carrer Enric Fort, 3).

Informació sobre les mesures sanitàries que es prendran

–    A totes les taules hi haurà dosificadors de gel hidroalcohòlic.

–     També comptarem amb la presència d’un membre de Protecció Civil a cada un dels col·legis electorals, qui s’encarregarà de garantir que es compleixen els protocols i les mesures sanitàries establertes.

Horaris recomanats de votació

Es recomana a la ciutadania votar segons una distribució de franges horàries d’acord amb la situació sanitària personal:

– De 9 h a 12 h: Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral.

– De 12 h a 19 h: Els votants que no pertanyen a col·lectius de risc ni estan en quarantena votaran preferentment en aquesta franja.

– De 19 h a 20 h: Els col·lectius de persones en quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral. Durant aquesta hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d’alta seguretat.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies