15.8 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

El Parc del Montgrí vol aprofitar una distinció europea per ser referent del turisme sostenible

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter ha rebut la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Una acreditació que volen aprofitar per atraure més turisme de natura, promoure els productes que s’elaboren a la zona i enfortir els llaços amb el sector privat. El pas següent serà acreditar també empreses i productors amb aquest segell de qualitat turística per tal que puguin vendre fora els seus productes.

Els responsables de la gestió dels parcs naturals del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter viatgen aquesta setmana a Brussel·les per recollir la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), que atorga la federació EUROPARC. Aquest reconeixement d’àmbit europeu acredita els espais naturals que, després de passar una auditoria, certifiquen que el desenvolupament del turisme en aquest territori es fa de manera sostenible.

Entrevista al president del parc natural, Narcís Coll: “No busquem més turisme, el volem més eficient”

Amb només sis anys de vida (de fet la junta rectora es va constituir el 2014), el parc empordanès ha aconseguit acreditar el seu model basat en un turisme sostenible on sector privat i públic treballen de la mà. El president de la junta rectora del parc, Narcís Coll, reconeix que per superar l’auditoria han hagut de demostrar diversos aspectes.

Per una banda, certificar el valor natural de l’espai i, per altra banda, justificar que es treballa conjuntament sector públic i privat. En el cas del Montgrí, s’ha establert una taula on es reuneixen hotelers, pagesos o gestors del parc, entre d’altres, i on plegats defineixen accions. Entre els projectes que tenen actualment sobre la taula hi ha la senyalització de rutes a peu i en bicicleta o la unificació de la imatge i dels espais informatius dins del parc.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aquests són els municipis del Baix Empordà que ja coneixen el seu alcalde

Mentre a la majoria dels municipis a aquesta hora encara no es coneixen les dades de participació definitives, hi...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -