23.7 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

390 actes i dues detencions en el primer mes de confinament, a Platja d’Aro

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Quan es compleix un mes de l’estat d’alarma arran de l’emergència sanitària per la pandèmia de Covid-19, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha presentat un primer balanç de les seves actuacions. Per garantir el compliment del confinament s’han realitzat accions a la trama urbana, a les principals carretes d’accés, a la façana litoral amb una embarcació i amb un aparell dron des de l’aire. S’han fet 55 controls policials, aturat 5.664 vehicles, identificat 6.136 persones, aixecat 390 actes administratius i efectuat dues detencions. També s’ha vetllat per evitar la ocupació dels habitatges de segona residència. En el conjunt d’aquestes tasques s’ha comptat amb el suport tecnològic la xarxa de videovigilància i de lectura de matrícules de vehicles.

També ha prioritzat, en col·laboració amb l’àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’assistència a la gent gran i a altres col·lectius vulnerables per garantir que disposin de tots els serveis bàsics i es trobin en bon estat de salut. Amb aquest objectiu, els agents els han visitat o contactat telefònicament (persones que viuen soles, sense llar, amb alguna discapacitat, tutelades, víctimes de violència de gènere, etc.), oferint-los ajuda i derivant les seves necessitats a la resta de serveis de la xarxa del municipi. Ha distribuit porta a porta les targetes de menjador, ha entregat lots del Banc d’Aliments o ha repartiment als comerços amb permís d’obertura els cartells de la campanya Establiment segur contra la violència masclista.

Durant aquestes quatre setmanes de confinament també ha realitzat nombres accions mitjançant els seus serveis de mediació en conflictes veïnals o en nuclis familiars com a conseqüència d’una situació que ha intensificat les relacions personals i ha fet aflorar alguns conflictes latents. En aquest conjunt d’accions excepcionals s’hi afegeixen les realitzades de manera ordinària i que s’han mantingut: informació i atenció a la ciutadania, troballa de drogues, precitat de vehicles per ordre judicial, comprovacions de domicilis, aplicació d’ordenances municipals, etc.

La Policia Local també manté una relació propera amb els més de 70 establiments de venda de productes de primera necessitat oberts al municipi, garantint-los seguretat, agraint-los la feina i facilitant-los material de protecció quan ho han requerit. També ha mantingut interlocucions amb el conjunt del teixit associatiu local, i de manera especial amb els serveis de salut i amb la residència de la gent gran del municipi, vetllant perquè els seus professionals disposessin en tot moment de material de protecció.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Pals impulsa una campanya de promoció de l’arròs per tal que tot el procés de producció es quedi a la localitat

L'Ajuntament de Pals, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, impulsa una campanya de promoció de l'arròs per tal d'aconseguir que el 100% de la producció es quedi a la localitat.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -