9.5 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

La portada – 10-11-2016

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

I per què era millor que guanyés Clinton?

Vagi per davant, que Donald Trump em sembla un personatge nefast. El món, és avui pitjor gràcies a ell.

Però compte. Perquè la Hillary Clinton representa allò del que ens queixem. L’economia lliberal i el lliure mercat. El TTIP, el suport als grans lobbies al voltant de la indústria energètica, tecnològica, audiovisual o especulativa/financera.

Ella també també són les gran corporacions que empobreixen les classes mitjanes. Ella tampoc hagués pogut regular la tinença d’armes, per exemple. En una cosa té raó en TRUMP. La Hillary és continuïtat. I és una continuïtat que als Europeus de classe mitja no ens agrada. O és que no hem criticar sovint el capitalisme o el liberalisme econòmic i les seves conseqüències?

El món ha canviat molt i tinc dubtes que sigui a millor. El gap entre rics i pobres, cada dia és més gran. I coses com l’evolució tecnològica, que cada dia venerem, tenen un costat fosc. Que ningú té en compte que la globalització i la part negativa de les seves conseqüències ja no neix a Wall Street, sinó que neix a Sylicon Valley?

Doncs tot plegat, també ho és la Hillary. I per altra banda, jo, que sóc fan de l’OBAMA, també he d’admetre que amb ell de president , guantánamo segueix obert, a Irak i Afganistan encara hi han marines i milions de ciutadans nord americans segueixen sense tenir accés a la sanitat.

Amb tot això vull dir que cal fugir dels titulars fets amb traç gruixut. Que Donald Trump és un xenòfob, un masclista, un evasor d’impostos i un llarg etcètera és evident. Però compte, perquè aquí, a casa nostra, és fàcil sentir adjectius com “moro de merda”, “sudaka”, “mariconàs” o d’altres perles. És fàcil anar a les sales d’espera d’hospitals i ambulatoris i queixar-se perquè una família de gitanos fa soroll i compte perquè no costa gaire, sentir gent que remuga perquè l’ajuntament de torn li dona ajudes a aquella família de “morus” o “rumans” que acaben d’arribar, “mentres nosaltres, que som d’aquí de tota la vida” tenim problemes per arribar a finals de mes.

Així que menys mirar-nos al melic, i més mirar-nos al mirall, que potser hi veurem contradiccions que ens fan més propers a TRUMP que a la Hillary que defensem.

Jo ho tinc clar. Entre TRUMP o Hillary, jo trio Bernie Sanders

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Chat GPT no estiueja a Palafrugell

A continuació us copiaré un article d'1 minut encarregat al Chat GPT on li demano que parli de Palafrugell...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -