21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Mariona Parals: “Guanyar un dels premis Vinari ens motiva per obrir un nou celler”

Després que els premis Vinari hagin distingit el vi Tocat de l’Ala 2018 com el Millor Negre amb Criança de Catalunya del 2021, Mariona Parals del celler Roig Parals, que ha cocreat el vi amb Santi Roig i el celler Coca i Fitó, ha dit que gràcies a aquest premi, ara tenen més “il·lusió i ganes de tirar endavant”. A més, estan intentant aconseguir tots els  permisos per fer un celler nou, el Tocat de l’Ala, perquè puguin treballar d’una manera més còmode. També serà a Mollet de Peralada.

Esperen poder començar a fer les obres aquest novembre i que estigui operatiu a partir del 2022.

Tocat de l’Ala va sorgir idea d’en Toni, l’enòleg, que es van conèixer amb en Santi i van voler fer un vi junts l’any 2011.

Aquest premi arriba quan les mesures COVID també es relaxen. Segons ha explicat, tot i les pluges del setembre ha estat una primavera i un estiu molt sec, de manera que aquest any la qualitat ha estat molt bona encara que han baixat una mica la quantitat. L’any passat la producció va ser inexistent per alguns i molt petita per d’altres. De fet, en el seu cas només van poder collir raïm blanc i no hi va haver producció de negre.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios