Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

23.2 C
Pals
Dissabte, 31 maig 2025
- Publicitat -

Primavera a la cuina

Iolanda Bustos
Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Primavera a la cuina
Loading
/
Reproductor d'àudio

Bon dia! Crec que a la primavera, en una vida anterior, jo deuria ser abella. Em conec la floració de tota la comarca, espero impacient la primera rosella, m’emociono amb les primeres farigoles florides, amb els camps de flor de colza groga que transformen el paisatge empordanès… les primeres flors de saüc… les flors són la promesa d’una nova vida, la natura reneix cada primavera i al Baix Empordà és dels primers llocs on moltes espècies estrenen floració.

A la cuina podem aprofitar les virtuts de moltes flors. Sabors originals i únics carregades de vitamines i aminoàcids i moltes propietats medicinals. Recordeu que la natura ens dona en cada moment el que el nostre organisme necessita. Però sobretot que siguin flors comestibles, assegureu-vos bé!

I si cal, ara que s’acosta Sant Jordi busqueu llibres com el del meu amic Marc Casabosch: Deliciosa Natura; o bé les receptes i flors que publiquen les àvies remeieres de Pedra Tosca; o la guia del recol”lector de la Carme Bosch; o el de la Núria Duran, Plantes Silvestres Comestibles; el Sabor de las Flores de l’Iker Erauzkin; o inclús al Dioscorides Renovado del Pío Font i Quer és una gran obra i guia de plantes. El meu llibre La Millor cuina amb plantes, flors i fruits silvestres ja està exhaurit però si sou usuaris de xarxes socials, sovint ensenyo quines flors i com les podeu cuinar. Que no us faci por! Tenen un gust extraordinari i connectareu amb la natura d’una forma molt més íntima i respectuosa. Despertareu una mirada diferent al vostre paisatge de cada dia. Salut i flors i feliç primavera!

- Publicitat -
- Publicitat -

Quan la Costa Brava va esquivar la central nuclear de Pals

El 1965, Espanya i França van projectar una central nuclear a la platja de Pals. Defensada per Josep Pla i rebutjada pels empresaris turístics, la proposta va provocar un intens debat. La pressió local i política va fer traslladar el projecte a Vandellòs. Avui, Pals conserva el seu paisatge verge, símbol d’una victòria per la preservació del territori.

Altres notícies