7.4 C
Pals
Dilluns, 12 abril 2021
- Publicitat -

Prospecccions arqueològiques a Ràdio Liberty

El més llegit

Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Informa el web de l’Ajuntament de Pals, que el Cercle Català d’Història, l’empresa SOT Prospeccions arqueològiques en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, està realitzant un estudi en aquest territori de titularitat estatal.

L’entitat que presideix en Joaquim Ullan, busca les evidències que en aquella zona, s’hi amaga un jaciment sencer del que afirmen que podria ser l’antiga vila marinera de Pals. Segons l’entitat, aquesta vila que ja tenen documentada, es podria confirmar si així ho determinen els estudis que s’estan fent als terrenys de l’antiga Radio Liberty i si es confirmés que aquesta vila marinera va existir i la seva dimensió real és la que afirma el cercle, podria suposar un pas més en la teoria que defensa la catalanitat de Cristòfor Colom i la seva possible sortida del port de Pals. Cal recordar, que un dels principals arguments que neguen aquesta teoria per part de la versió oficial, és que a Pals no hi havia port i per tant, tot plegat es podria posar en entredit en funció del resultat de la investigació.

Ara bé: Què passaria si es confirma l’existència d’aquest jaciment que podria estar datat al segle XIII? Què passaria amb els terrenys de Radio Liberty i amb el projecte AQUAM que impulsa la Fundació Mar? I exposo aquestes dues qüestions, perquè són les més tangibles i properes, però fins a quin punt la teoria de la catalanitat de l’almirall descobridor no agafa més volada.

En tot cas, seguirem de ben a prop aquesta qüestió i quan tinguem els resultats definitius d’aquest estudi, us els explicarem amb detall. Només faltaria que en colom hagués sortit de Pals i nosaltres sense saber-ho. Mentrestant, no farem volar coloms

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Tramuntana fins migdia i progressiva obertura de clarianes

La setmana ha començat amb cel força tapat però la tendència serà a més clarianes i sol al llarg de la jornada, i fins al migdia la Tramuntana bufarà amb força entre moderada i forta. Els dies vinents, com a mínim fins dijous, es mantindrà un temps majoritàriament assolellat
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -