24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Partit Socialista de Palafrugell demana que el regidor d’urbanisme, Jaume Palahí, doni les explicacions “oportunes” o que sigui “destituït per l’alcalde” després de la picabaralla que va tenir amb l’alcaldable del PSC, Juli Fernández, durant l’última sessió plenària. Juli Fernández ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l’acusés d’irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l’escorxador.

Durant l’intervenció de l’últim ple, el regidor d’urbanisme va afirmar que durant els anys de l’alcaldia, Juli Fernández, es va afavorir amb recursos públics d’una entitat privada, l’Associació de Carnissers, on Joaquim Vencells era el seu president i també regidor de l’Ajuntament.

Tot i això, i després de recopilar la documentació i els informes dels mateixos tècnics de l’Ajuntament, Juli Fernández afirma que “el regidor va mentir i va atacar la seva honorabilitat” i que a la vegada “va atacar la propia institució i els tècnics de l’Ajuntament”.

En un comunicat, el partit destaca que els convenis signats entre el 2008 i el 2014 “sempre han seguit tots els tràmits legals i el seu objectiu era limitar el dèficit de la gestió a càrrec de l’Ajuntament”. Del primer conveni l’any 2008 a l’últim del 2014, el dèficit màxim a assumir per l’Ajuntament passa de 21.000 euros a 11.500 euros.

Juli Fernández relata que el primer conveni amb l’associació es va signar el 19 de desembre de 2008 amb l’alcalde Lluís Medir i es va signar el mateix conveni el 12 de gener de 2011 amb l’alcalde Sergi Sabrià. Llavors va ser el torn de Juli Fernández, que com a alcalde va signar el primer conveni el 19 d’abril de 2012. Un per explotació i l’altre per millores d’inversió amb obligació d’increment de la taxa.

Finalment, destaca que l’informe d’intervenció certifica que tots els convenis han estat liquidats correctament. A més, afegeix que l’informe del secretari certifica que els acords de junta de govern que aprova els diferents convenis estan ajustats a dret i que en els anys en què Joaquim Vencells era regidor de govern es va abstenir.

Amb aquesta documentació des del grup afirmen que “no existeix cap irregularitat ni tracte a favor i que el regidor Jaume Palahí ha de donar les explicacions oportunes o ha de ser destituït per l’alcalde”. Juli Fernández recorda que l’alcalde ha d’actuar i no s’ha de desdir del comportament d’un dels seus regidors.

A part de demanar aquesta moció de reprovació, si no es fa cap actuació des del govern del consistori, el PSC trencarà qualsevol acord amb l’actual govern.

Picabaralla al Ple de Palafrugell, entre Jaume Palahí i Juli Fernández

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -