25.7 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

Sabeu que es La CETS?

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Carta Europea de Turisme Sostenible es una certificació molt prestigiosa que acredita als Espais Naturals Protegits Europeus que treballen de forma sostenible amb el turisme. És un model de gestió que fa compatible la conservació d’un espai natural protegit amb el desenvolupament del turisme. Es basa en una estratègia i un pla d’actuacions amb el consens i la participació dels diferents agents implicats i afectats en el desenvolupament turístic del territori

El Parc va obtenir la certificació el 2016. Des de llavors el Parc Natural amb les empreses i administracions interessades han definit l’estratègia per desenvolupar el turisme d’una forma sostenible.

Aquesta estratègia ha de protegir i promocionar el patrimoni natural i cultural de la zona, tant per el turisme com a través del turisme, i ha de protegir aquest patrimoni d’un creixement turístic excessiu. S’ha de garantir que el turisme millori i no empitjori la qualitat de vida de la població local, contribuint també a la desestacionalització del sector.

L’ultima setmana de novembre del 2017 va tenir lloc el Seminari de Formació de la Carta amb molt bon èxit de participació i ha estat molt profitosa per tots. Ja es una realitat Prioritzar un tipus de turisme sensibilitzat amb la natura i que mostri interès en la conservació dels valors ecològics i culturals del territori.

EL Parc Natural ha portat a terme diverses accions en la línia de la CETS com ara la promoció del busseig responsable, la pesca recreativa responsable, el projecte d’oli ecològic del Montgrí, l’eco turisme als parcs , entre d’altres.

Ara comença la Fase 2 amb el procés d’adhesió al projecte de les empreses turístiques. Si esteu interessats en participar en aquesta iniciativa: Poseu-vos en contacte amb el Parc Natural !

- Publicitat -
Article anteriorInestabilitat i possibles tronades
Article següentRevenge
- Publicitat -
- Publicitat -

El director del resort Hapimag evacuat per l’incendi de Castell d’Aro: “Vam veure flames de fins a 30 metres”

Els Bombers continuen treballant a les zones afectades i algunes cases han patit danys a l'exterior
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -