19.3 C
Pals
Dijous, 8 juny 2023
- Publicitat -

Salvem la Pineda d’en Gori demana a l’alcalde que aturi les obres

La plataforma ha entrat una petició al registre perquè es paralitzi el projecte a l’espera de nous informes sobre la llicència d’obres i la urbanització.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La plataforma Salvem la Pineda d’en Gori demana a l’alcalde de Palamós que aturi immediatament les obres en aquest espai. El col·lectiu ha entrat una petició al registre de l’Ajuntament dirigida al batlle, Lluís Puig, en què l’insta a aturar el projecte a l’espera de nous informes sobre la llicència d’obres i la urbanització. Salvem la Pineda d’en Gori acusa el govern municipal de tirar pel  dret sense tenir en compte la població.

En el text registrat a l’Ajuntament, Salvem la Pineda d’en Gori mostra la seva sorpresa perquè el govern va donar la llicència d’obres l’octubre passat, quan tot just un mes abans s’havien reunit amb l’alcalde per traslladar-li la seva preocupació per aquest espai. La plataforma reconeix que se’ls va passar el període d’al·legacions, enmig de l’allau política al voltant del referèndum i les seves conseqüències. Tot i això, acusa l’alcalde de no voler escoltar els veïns i de governar a cop d’autoritat, sense diàleg. Pel que fa a la llicència d’obres, Salvem la Pineda d’en Gori recorda que la zona forma part de l’espai de protecció d’interès natural i xarxa natura 2000 Muntanyes de Begur, així com de l’entorn de protecció delimitat per l’espai considerat Bé Cultural d’Interès Nacional de S’Alguer. L’entitat sosté que el projecte incompleix diversos límits d’edificabilitat, així com el POUM. Zeta Figa és portaveu de Salvem la Pineda d’en Gori.

Salvem la Pineda d’en Gori també apunta que en la memòria del projecte no han trobat l’informe preceptiu del Departament de Cultura, necessari quan un projecte afecta un espai qualificat Bé Cultural d’Interès Nacional. Segons la plataforma, el projecte urbanístic perturba la visualització d’aquest bé, té un greu impacte paisatgístic i altera la geomorfologia i la vegetació de la zona. Per tot plegat, Salvem la Pineda d’en Gori demana a l’alcalde que decreti l’aturada de les obres, a l’espera de nous informes i d’una revisió de la llicència concedida.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
00:17:04

Un mos un glop – Mas Eusebi

L'Edu i la Laia d'@unmosunglop ens presenten la llet de Mas Eusebi, de Fonteta
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -