22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova inicialment el projecte de reforma del monestir per ubicar-hi el museu Thyssen

El cost de les obres s'apropa als 10 milions d'euros i implica la reforma de la planta baixa i els dos primers pisos

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha donat llum verda al projecte de reforma de l’antic monestir per ubicar-hi el nou museu Carmen Thyssen. L’aprovació inicial s’ha votat aquest dijous al vespre durant el plenari i ha comptat amb el suport de l’equip de govern (TSF i PSC) i ERC, l’abstenció de Junts i els vots en contra de MES i els comuns. El projecte aprovat aquest dijous preveu la reforma de la planta baixa i el primer i el segon pis de l’antic monestir. També afecta a l’ampliació del claustre a la plaça de l’Abadia. Es tracta d’una superfície de 5.555 m2 i la inversió prevista s’apropa als 10 milions d’euros sense IVA.

El museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols fa un pas més abans de ser una realitat i aquest dijous ja s’ha aprovat inicialment el projecte de reforma de l’antic monestir. El plenari ha donat llum verda al projecte que preveu construir un claustre a la plaça de l’Abadia, recreant l’ambient del monestir i també reformarà la planta baixa i el primer i segon pis.

Amb aquesta reforma es donarà vida al projecte arquitectònic dissenyat pel despatx Nieto-Sobejano, que va guanyar el concurs. El cost previst per aquest projecte és d’uns 10 milions d’euros (IVA a part) i englobarà una extensió de 5.500 metres quadrats.

La intenció és que les obres arrenquin el mes de setembre amb l’ampliació i reforma dels exteriors de l’edifici a la plaça del Monestir. També es faran obres a l’avinguda de Juli Garreta.

El projecte va comptar amb el suport dels dos grups al govern -Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC- i els regidors d’ERC. El grup de Junts es va abstenir i MES i En Comú Podem van votar-hi en contra. L’alcalde, Carles Motas, ha detallat que aquest projecte no va només de construir un museu sinó de la “transformació de la ciutat en l’àmbit urbanístic, econòmic i cultural”.

De moment, el museu ja compta amb les ajudes de la Generalitat de Catalunya, el govern espanyol i la Diputació de Girona. Motas ha recordat que les tres administracions han manifestat la voluntat que el finançament “sigui ampliable”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -