29.4 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Santa Cristina aposta per la igualtat de gènere amb la campanya lingüística “A Santa Cristina d’Aro, les coses per seu nom”.

Les diverses activitats culminaran el dia 8 de març

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Per lluitar contra la desigualtat de gènere, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha engegat la campanya “A Santa Cristina d’Aro, les coses per seu nom” i les activitats culminaran el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Les jornades tenen l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania de la importància del llenguatge en la desigualtat de gènere i afavorir les paraules no sexistes. També hi haurà tallers sobre temes com ara la feminitat o la nova masculinitat. Les activitats seran virtuals, gratuïtes i obertes a tothom.

De fet, les primeres activitats van tenir lloc el 8 de febrer amb un taller sobre el llenguatge per aprendre a escriure de forma inclusiva i així evitar reproduir discriminacions lingüístiques. Un altre taller va proposar eines de autoestima i de comunicació.

Ahir va començar la campanya lingüística amb la col·laboració de Kerstin Peter com a fotògraf i Marina Avinyó com a dissenyadora. S’hi van adjuntar deu dones i dos homes del municipi que van aportar el seu testimoni per donar suport a la campanya. L’objectiu es demostrar que les desigualtats de gènere lingüístiques creen o reprodueixen les desigualtats entre homes i dones. Concretament, es contrasten expressions considerades incorrectes amb una forma correcta i es donen recursos no sexistes del llenguatge.

També cal mencionar la 6a edició del Concurs de Microrelats de Dones en el qual s’hi va presentar 27 obres. El resultat del concurs es comunicarà divendres 5 de març a la web de l’Ajuntament. Els dies 8 i 9 de març hi haurà dues xerrades de reflexió i debat sobre feminitat i masculinitat, respectivament titulades “Apoderament femení. Com gestionar la càrrega mental femenina” i “Noves masculinitats: els homes també són part de la solució”.

Finalment, la Zona Jove Santa Cristina d’Aro proposarà el dia 8 de març un concurs premiat a Instagram Stories (perfil @zonajovesantacristina).

 

Foto: D’esquerra a dreta, Kerstin Peter (fotògrafa de la campanya), M Lourdes Fuentes (alcaldessa de Santa Cristina d’Aro) i Imma Martí (regidora d’Igualtat)

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Castell d’Aro iniciarà la nova temporada expositiva amb obres pictòriques de Joan Mateu

L'exposició es podrà visitar del 13 d'agost al 25 de setembre al Castell de Benedormients
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -