9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Santa Cristina d’Aro cataloga el seu patrimoni natural per preservar-lo i divulgar-lo

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Santa Cristina d’Aro ha decidit catalogar tot el patrimoni natural del municipi amb un doble objectiu: preservar-lo i, si s’escau, divulgar-lo. El catàleg, anomenat d’elements d’interès natural (CEIN), s’ha encarregat per junta de govern a l’empresa Montfred Vilablereix per 3.605 euros. El govern és conscient que aquest catàleg serà un primer pas a causa de la gran extensió del terme, quasi 68km2, si bé espera seguir ampliant-lo amb les aportacions que puguin fer persones, col·lectius i entitats.

El catàleg serà un recull d’arbres, arbusts i altres elements botànics singulars; fonts, bassals i punts d’aigua temporals i permanents; roques, cavitats i elements d’interès geològic… “Esperem disposar per primer cop d’un catàleg, i després ampliar-lo amb la participació, el qual estarà vinculat al POUM”, va explicar el regidor de Medi Ambient, David Segarra, durant l’exposició de l’acord de la junta al consistori reunit en sessió plenària ahir a la nit. Cada element que aparegui al CEIN comptarà amb una descripció, una imatge representativa, hi constarà els noms populars si se’n coneixen, etcètera, i estarà geolocalitzat, amb la finalitat de facilitar la gestió del conjunt d’elements catalogats.

El terme de Santa Cristina està ocupat, principalment, pels massissos de les Gavarres i de les Cadiretes, sense oblidar el gran connector ecològic del Ridaura i la costa de la Mediterrània. “Malgrat el seu gran interès ecològic, social i paisatgístic, aquests espais compten amb un nivell de protecció molt feble”, va afegir Segarra, que va esmentar que només hi ha unes grans delimitacions generals a través de les zones PEIN o Xarxa Natura 2.000.

En el mateix ple també es va posar en coneixement dels regidors electes un altre acord mediambiental aprovat per la junta de govern: la realització d’una auditoria energètica dels principals edificis i equipaments municipals, com també de l’enllumenat públic, per avaluar el consum d’energia i fomentar l’ús d’energies renovables. Però la proposta, a més, planteja, dins de la mobilitat, promoure punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, facilitats pel transport en bicicleta i dotar de vehicles elèctrics per a les necessitats de l’Ajuntament. Sense oblidar campanyes de sensibilització entre la ciutadania. L’auditoria s’ha encarregat a l’empresa Proisotec Energia SL per 7.132,95 euros.

Els edificis afectats per l’auditoria energètica seran els dos blocs que integren l’Ajuntament, el camp de futbol, el pavelló municipal d’Esports, l’Espai Ridaura, l’escola Pedralta i l’Escola Bressol Guirigall. En cada cas es farà un estudi de la facturació i consum energètic actual i es proposaran les millores energètiques que es poden dur a terme, detallant la inversió necessària per a efectuar-ne les millores així com l’estalvi energètic i econòmic que es pot assolir. També es farà un estudi del sistema d’enllumenat públic del municipi. “L’objectiu és més global, vestir una estratègia per pal·liar el canvi climàtic”, va recordar el regidor de Medi Ambient.

D’altra banda, el ple cristinenc va rebutjar per majoria absoluta la moció presentada per Ciutadans, a l’oposició, de condemna de la violència i el terrorisme. La moció defensava rebutjar l’assetjament que està rebent la Guàrdia Civil per part de les forces independentistes i condemnar les irresponsables actituds d’alguns polítics que busquen divisió. La moció no es va aprovar pels vots negatius dels 9 membres de l’equip de govern (ERC i JxCat) i dels 2 regidors de Guanyarem Santa Cristina des del Carrer. Ciutadans es va quedar sol, ja que fins i tot la nova regidora del PSC, Marta Poyatos, que ahir va prendre possessió del càrrec, en substitució de Narcís Palahí, es va abstenir.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les Tirita Clown també visitaran els residents de Palamós Gent Gran

La tipologia de residents del centre els permet fer una actuació més personalitzada, atenent a les seves necessitats.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -