15.6 C
Pals
Dijous, 6 maig 2021
- Publicitat -

S’impulsa una petició de firmes per habilitar un espai per gossos a les platges de Palamós

Aquesta petició s'ha iniciat perquè els espais proposats per l'Ajuntament es consideren insuficients

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Fa unes setmanes parlàvem del nou espai proposat per l’Ajuntament per a que els propietaris de gossos puguin anar a la platja amb els seus animals de companyia. Ho fèiem en aquest article. En aquest moment, l’únic espai disponible és al final de la Platja Gran de Palamós, a l’extrem a tocar amb Sant Antoni de Calonge, i l’accés dels animals només està permès del 1 de novembre al 15 de març.

Amb aquest nou espai, l’Ajuntament pretenia donar resposta a aquesta problemàtica, i l’espai escollit fou la cala de Pere Grau, al costat del Club Nàutic. El motiu pel qual s’han generat algunes protestes és perquè precisament aquest espai no sembla el més adequat.

L’espai presenta diverses problemàtiques. Primerament, és una zona aïllada. L’accés no és el millor, i a més a més, la platja conté encara runa de les obres del dic de contenció del Club Nàutic i està plena de pedres, cosa que faria que no fos l’espai idílic per portar-hi els gossos a jugar. Si això no fos suficient, a més a més en aquella cala hi ha una petita col·lònia de gats abandonats, gestionada per ProGat. En definitiva, moltes persones han cregut que no era la millor opció.

Arrel d’això s’ha generat aquesta recollida de firmes. Aquesta petició té un objectiu clar: que dels més de 7 kilòmetres quadrats de platges de Palamós, l’Ajuntament habiliti tres espais de tancats, i que aquests espais siguin mantinguts i controlats.
Amb unes normes clares i un cert límit d’aforament.

L’organitzadora d’aquesta petició de firmes ha conclòs afirmant que la creació d’aquest espai seria un benefici per tothom. De fàcil manteniment, ja que és a la sorra, i de fàcil construcció, sortirien guanyant tant animals com persones. Hi hauria, per una banda, un espai on els animals podrien jugar, i on els seus amos els hi podrien dur. Per altra banda, es crearien llocs de treball i aquests espais podrien ser un reclam turístic per les famílies amb animals.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Color i vida

La pluja d’aquests darrers dies d’abril ha provocat un colossal esclat de colors al paisatge empordanès. El verd de...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -