17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

S’inicia la fase final de votació dels pressupostos participatius de Calonge i Sant Antoni

Els ciutadans podran escollir un dels set projectes finalistes i l’Ajuntament l’executarà l’any que ve

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La votació dels pressupostos participatius de Calonge i Sant Antoni encara la fase final. El dia 10 de desembre va començar el compte enrere perquè els ciutadans i ciutadanes escullin quin serà el projecte guanyador que es desenvoluparà de cara l’any que ve.

Enguany és el tercer any que la Regidoria de Participació Ciutadana impulsa els pressupostos participatius en el marc del pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. En total es destinarà un import de 75.000€ dins del procés dels Pressupostos Participatius, augmentant així un 50% la dotació econòmica destinada a aquests projectes.

Ara que ja ha començat la fase final, les persones que poden votar han d’estar empadronades i ser majors de 16 anys. Aquest vot el poden emetre online a la pàgina web participa.calonge.cat o bé a les bústies de les dues oficines d’atenció ciutadana, a les bibliotques o als pavellons d’esports. El termini per votar és fins el 23 de desembre.

SET PROJECTES A VOTACIÓ

La fase final de votació permetrà escollir entre set projectes finalistes. Aquests són els següents:

  • Millora d’asfaltatge dels carrers del municipi.
  • L’ampliació i millora del carril bici.
  • La renovació dels parcs infantils.
  • Les obres d’arranjament de l’Avinguda dels Països Catalans per donar més seguretat als vianants.
  • La creació i millora dels parcs d’esport i salut a l’aire lliure.
  • La creació d’un espai d’horts urbans o la creació de parcs de lleiure per gossos.

Totes aquestes propostes són les que els ciutadans i ciutadanes van escollir en la primera ronda de votació i d’aquí en sortirà el projecte guanyador.

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ

La participació en la votació dels pressupostos a Calonge i Sant Antoni ha augmentat considerablement respecte l’any passat, de fet s’ha triplicat. Més de 600 persones han votat i decidit els set projectes finalistes d’entre les 20 propostes que es presentaven.

NOVETATS

La Regidoria de Participació Ciutadana ha implementat un sistema de votació a dues voltes en les que els veïns i veïnes poden triar entre les propostes plantejades per ells mateixos.

Aquest nou sistema es va iniciar el mes de juny, moment en què s’obria el període de recollida de propostes on la ciutadania va presentar les que creia més convenients i necessàries per al municipi. Després de recollir els resultats es va obrir la primera volta de votacions, d’on en van sortir els set projectes finalistes que ara s’han d’escollir.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×03 – 27 setembre 2023

TRACKLIST – ESPECIAL HEARTSTOPPER GABRIELLE APLIN – NEVER BE THE SAME FITZ AND THE TANTRUMS – OUT OF MY LEAGUE TEGAN AND...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -