18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

S’inverteixen 2 milions d’euros en una desbrossadora teledirigida per prevenir incendis forestals

Endesa destinarà aquesta inversió per prevenir els incendis forestals a les comarques gironines

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest any, Endesa inverteix en una nova màquina manual per prevenir incidents a les línies elèctriques de transport que puguin desencadenar incendis forestals: la desbrossadora teledirigida. 2.3 milions són els que es destinaran a les comarques gironines durant l’estiu per manetnir netes es franges i els corredors de la xarxa elèctrica.

Segons el Punt Avui, Endesa assenyala que la tala i esporgada selectiva de la massa forestal que creix al voltant de les línies es fa “seguint els criteris de col·laboració amb agents del territori, com el cos de bombers, els Agents Rurals, Parcs Naturals de Catalunya i les administracions”.

En paral·lel, LIDIAR, l’escaneig làser de les línies aèries d’alta tensió amb una combinació de tecnologia GPS i sensors làser, ha permès crear un fitxer informàtic amb un núvol de punts georeferenciats que premet mesurar la distància entre els cables i la vegetació, així com fer estudis del creixement de la massa forestal. A través d’una aplicació es pot consultar la informació, molt úlil a l’hora de preveure treballs de tala i esporga selectiva.

A més, la tecnologia LIDIAR també ha avançat en el manteniment preventiu i predictiu de les instal·lacions. Més enllà de controlar les distàncies per efectuar la tala i poda, també permetrà la detecció i identificació ràpida de defectes. Aquestes actuacions són més sostenibles que les reparacions i els desplaçaments físics de les brigades, que ara es reduiran. La xarxa de línies que Endesa gestiona a Catalunya, de 99.187 quilòmetres, implicaria fer més de dues voltes al planeta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -