14.3 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava celebra que Begur revisi el POUM

Encara que lamenten que no s’hagin suspès les llicències i les tramitacions donades en el vigent pla urbanístic

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des de SOS Costa Brava es mostren contents que per fi l’Ajuntament de Begur hagi iniciat el procés de revisió del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal). Aquesta revisió és imprescindible i inajornable segons l’entitat, ja que el pla vigent era “obsolet”, “il·legal” i contrari a la sostenibilitat ambiental. A més, creuen que cal fer algunes modificacions al nou POUM i les presentaran a la consulta pública.

El POUM que hi havia fins ara permetia urbanitzar terrenys forestals, espais amb habitats d’interès comunitari i terrenys amb pendents superiors al 20%, un exercici que segons el moviment és totalment il·legal. L’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot Molinet, ha explicat les conseqüències d’aquest pla d’urbanisme per Begur.

Per això, lamenten que no s’hagi optat per la suspensió de llicències i de tramitacions donades amb el vigent POUM. A més, demanen la suspensió de l’execució dels plans en aquests “terrenys amb valors”.

SOS Costa Brava farà arribar tots aquests suggeriments a través de la consulta pública que l’Ajuntament de Begur ha obert fins al 28 d’octubre. Eduard de Ribot ha declarat que SOS Costa Brava es reunirà aquest dissabte 8 d’octubre a Begur per abordar el tema. Tot i que ja ens ha avançat certes premisses que demanaran.

En si, exigiran a l’Ajuntament que opti per un model d’urbanisme de contenció i que abandoni el model de segones residències perquè la “capacitat de càrrega del territori està superada”. També, el seu advocat ens ha aclarit que troba que s’ha deixat molt poc temps de participació en la consulta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -