6.7 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

SOS Costa Brava reclama una desclassificació massiva de sol urbanitzable

Els ecologistes han presentat diverses al·legacions al Pla Director Urbanístic perquè consideren que és insuficient i destaquen la falta d'espai al litoral gironí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’entitat ecologista SOS Costa Brava ha presentat aquest dijous de manera general les diverses al·legacions al Pla Director Urbanístic. Es tracta de l’avançament del pla del Departament de Territori que ha de limitar l’urbanització a 22 municipis de tota la Costa Brava, inclosos espais a la comarca del Baix Empordà.

Tal com ha explicat l’agrupació d’entitats, el PDU és “insuficient” i es queda curt. Aquest pla director urbanístic ha d’afectar el territori de 22 municipis i com ha ressaltat Eduard de Ribot, advocat de l’entitat, no és suficient. De Ribot ha explicat que cal focalitzar-se en una estratègia de desclassificació massiva perquè no n’hi ha prou en reduir els diferents àmbits d’actuació.

Durant la roda de premsa d’aquest dijous al matí, l’advocat de SOS Costa Brava ha explicat que tot i ser insuficient és una bona eina. De fet, ha explicat que s’han denunciat unes 250 possibles urbanitzacions que es podran construir i que el Pla Director Urbanístic no en fa cap comentari.

Un altre dels requeriments és fer dues diagnosis prèvies. Una del potencial de creixement dels planejaments vigents dels 22 municipis de la Costa Brava i una diagnosi prèvia de la capacitat de càrrega del Territori. De Ribot ha defensat que no hi ha suficient insfraestructures.

Una de les altres reclamacions de l’entitat ecologista és ser més estrictes a l’hora de desclassificar els terrenys. Actualment, no es pot construir en un indret amb un desnivell superior al 20%, és per això que han demanat que s’impedeixi construir en tota la zona i no només en aquell precís espai.

Després de presentar les al·legacions de manera general, SOS Costa Brava ha explicat que també ho farà de manera local. Concretament, convocarà a cada població per poder explicar d’una manera més precisa l’abast de les al·legacions locals. Per exemple, el proper 20 d’abril, es farà un acte al Teatre Municipal de Palafrugell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Adele ven més de 830.000 còpies de “30” en una setmana als Estats Units

Adele suma més de 839.000 unitats de “30” en tan sols una setmana als Estats Units. Unes xifres espectaculars si tenim en compte que el 2021 es venen molts menys discs que fa alguns anys. Prop de 700.000 còpies s’han venut en format físic i la resta digital. És el disc més venut de tot…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -