Presentació de la plataforma SOS Costa Brava a Pals
Presentació de la plataforma SOS Costa Brava a Pals

L’entitat ecologista SOS Costa Brava ha presentat aquest dijous de manera general les diverses al·legacions al Pla Director Urbanístic. Es tracta de l’avançament del pla del Departament de Territori que ha de limitar l’urbanització a 22 municipis de tota la Costa Brava, inclosos espais a la comarca del Baix Empordà.

Tal com ha explicat l’agrupació d’entitats, el PDU és “insuficient” i es queda curt. Aquest pla director urbanístic ha d’afectar el territori de 22 municipis i com ha ressaltat Eduard de Ribot, advocat de l’entitat, no és suficient. De Ribot ha explicat que cal focalitzar-se en una estratègia de desclassificació massiva perquè no n’hi ha prou en reduir els diferents àmbits d’actuació.

Durant la roda de premsa d’aquest dijous al matí, l’advocat de SOS Costa Brava ha explicat que tot i ser insuficient és una bona eina. De fet, ha explicat que s’han denunciat unes 250 possibles urbanitzacions que es podran construir i que el Pla Director Urbanístic no en fa cap comentari.

Un altre dels requeriments és fer dues diagnosis prèvies. Una del potencial de creixement dels planejaments vigents dels 22 municipis de la Costa Brava i una diagnosi prèvia de la capacitat de càrrega del Territori. De Ribot ha defensat que no hi ha suficient insfraestructures.

Una de les altres reclamacions de l’entitat ecologista és ser més estrictes a l’hora de desclassificar els terrenys. Actualment, no es pot construir en un indret amb un desnivell superior al 20%, és per això que han demanat que s’impedeixi construir en tota la zona i no només en aquell precís espai.

Després de presentar les al·legacions de manera general, SOS Costa Brava ha explicat que també ho farà de manera local. Concretament, convocarà a cada població per poder explicar d’una manera més precisa l’abast de les al·legacions locals. Per exemple, el proper 20 d’abril, es farà un acte al Teatre Municipal de Palafrugell.