A la Bisbal d’Empordà ja s’ha graduat la primera promoció d’alumnes del nou cicle formatiu de grau mitjà de terrisseria. El curs va començar fa dos anys i inclou part teòrica i pràctica que cinc alumnes han pogut aprendre al llarg dels últims mesos.

Ara s’espera que l’any que ve, els nou estudiants que hi ha ara al primer curs segueixin el grau mitjà. Que permet aprendre història de l’art, noves tecnologies o formació laboral i la pràctica es porta a terme al taller del Terracotta Museu. Però sense deixar que les pràctiques laborals són possibles gràcies als tallers de ceramistes de la Bisbal d’Empordà.

Entre els alumnes hi han destacat alumnes de 18 anys que comencen la seva trajectòria professional, com també gent de 30 anys. Ara els estudiants exposaran el seu projecte de final de cicle al Museu Terracotta a partir de la tardor. Un producte final que demostra que els coneixements bàsics de la ceràmica i la seva manipulació, s’han après.

De moment, només es tracta d’un cicle de grau mitjà però l’objectiu és aconseguir el grau superior. Per aquest motiu han presentat el curs com una prova pilot a l’espera de tenir-ne els primers resultats.