9.3 C
Pals
Dimarts, 31 gener 2023
- Publicitat -

Tancada sense data de reobertura l’oficina de la Seguretat Social de La Bisbal per la baixa dels tres empleats

A la persiana baixada de la sucursal de la Seguretat Social de La Bisbal s’hi pot llegir «tancat per malaltia» sense cap altres informacions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’oficina de l’Institut Nacional de la Seguretat Social de la Bisbal està tancada des de fa uns dies per falta de personal. Si us hi acosteu, veureu que en la persiana baixada hi ha un paper enganxat amb cinta adhesiva on es pot llegir en català i castellà: “Tancat per malaltia”. No hi trobareu més informacions: ni la data de reobertura, ni l’adreça d’altres sucursals on dirigir-se per realitzar-hi els tràmits habituals com ara la sol·licitud de pensions i viudetat, les prestacions per natalitat i incapacitat temporal, l’emissió de certificats o la notificació d’un canvi de domicili. Segons explica el Diari de Girona, les tres persones que treballen en aquesta oficina estan de baixa per malaltia. Sembla una casualitat però el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions recalca que el personal d’aquesta sucursal està «envellit» i que cal reforçar-lo, com també el de les altres de la província de Girona. Això pot ser un procés lent i estan buscant una solució a mig termini però de moment no saben quan es podrà reobrir. Tanmateix, també precisen que la majoria de gestions es poden fer telemàticament i que, en els propers anys, esdevindrà menys necessari acudir físicament a l’oficina.

Ara bé, aquesta opció no és sempre ni la més fàcil, principalment per a la gent gran, ni la més eficaç ja que a vegades la web està sobrecarregada i no funciona i llavors s’ha de trucar per telèfon o desplaçar-se personalment a una oficina. Els usuaris de La Bisbal, però, no podran personar-se a la seva oficina els propers dies o setmanes i hauran de recórrer uns 30 km fins a la sucursal de Girona o de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta distància pot allargar-se més en casos dels veïns de localitats més llunyanes del Baix Empordà.

A més, les diverses sucursals no ofereixen els mateixos serveis. Per exemple l’Institut Social de la Marina, a Palamós i a Roses, administra i gestiona els drets dels treballadors marítims i els assumptes de tresoreria general només es poden tractar a Girona i a Figueres. Les demés oficines, Blanes, Olot, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Puigcerdà tramiten tots els altres temes.

Ja ha passat altres vegades que sucursals de la Seguretat Social hagin de tancar per falta de personal. A Sant Feliu de Guíxols va ocórrer el novembre de 2018 on tres dels quatre treballadors estaven malalts i un tenia un permís. I a Ripoll, el desembre de 2018, per la jubilació dels tres empleats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Desmantellen un laboratori subterrani per obtenir collites exprés de marihuana en una masia de Sant Feliu de Guíxols

La policia deté el responsable del cultiu i comissa 75 quilos de plantes i 35 més de cabdells a Sant Feliu de Guíxols.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -