10.6 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 31/01/17

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 31/01/17
Loading
/

Els grups de Whatsapp podran geolocalitzar-te

WhastApp inclourà geolocalització en viu per als grups de contactes. En altres paraules, les persones dins d’un grup podran saber on ets en tot moment i amb actualitzacions constants.
És una opció desactivada per defecte que cada usuari haurà d’habilitar si desitja fer-la servir.

A més, la geolocalització es podrà habilitar durant períodes de temps limitats o indefinidament. Tal com està plantejat, es podrà fer servir per a trobar-se amb un grup d’amics quan s’hagi quedat. Tot i que no sembla que WhatsApp vagi a implementar això encara, ja que la informació revelada pertany a una versió preliminar de l’app en la seva versió per Android . Tot i així, la polémcia estarà assegurada una vegada ho faci. El mateix que va passar amb el doble check blau de confirmació de lectura i altres actualitzacions de la popular plataforma de missatgeria.

El desbloqueig del mòbil amb patró és vulnerable

Un estudi ha demostrat que el patró de dibuix per protegir la pantalla del mòbil és molt fàcil d’esbrinar i amb unes ràtios d’error baixíssimes. Per demostrar la fragilitat d’aquest popular sistema, un grup d’investigadors del Regne Unit i la Xina han desenvolupat un sistema mitjançant el qual poden desxifrar la gran majoria dels patrons en uns pocs intents.
Aquest equip ha creat un algoritme mitjançant el qual s’analitzen els moviments de la mà a l’hora de desbloquejar la pantalla, gravant la seqüència a distància i creant possibles alternatives de desbloqueig.

En l’estudi s’ha gravat amb un mòbil convencional i a una distància de 2,5 metres a centenars de persones desbloquejant les seves pantalles mitjançant patró, aconseguint un 95% d’encerts en fins a cinc intents de desbloqueig.

Els responsables de l’estudi han instat els propietaris de mòbils Android a no emprar el patró com a mode de bloqueig del terminal quan la informació a salvaguardar sigui molt important. Tot i que aquests experts també proposen una solució intermitja quan s’estigui en llocs públics: protegir de possibles mirades alienes amb una mà el traçat del patró, el mateix que ens recomanen alguns caixers automàtics quan teclegem el pin per treure diners.

Google elimina publicitat fraudulenta

Google ha eliminat durant 2016 més de 1.700 milions d’anuncis inadequats de la seva plataforma de publicitat. També ha negat publicitat a 200 capçaleres acusades de publicar notícies falses.
Segons el bloc oficial de la companyia, la gran majoria dels anuncis retirats són del tipus ‘trick to clic’, amb un total de 12 milions. Aquests anuncis enganyen a l’usuari per fer clic en un botó de publicitat i el que fan realment és instal·lar malware.
D’aquesta manera Google s’afegeix a Facebook en la lluita per no donar visibilitat a informacions de dubtosa procedència. I tot això passa després d’un intens debat sobre si determinades informacions falses haurien afavorit l’arribada de Donald Trump a la Casa Blanca.

Apple permetrà que puguis localitzar els Airpods

Segons publica The Wall Street Journal, Apple integrarà una opció per trobar els auriculars. Serà la mateixa que empra per localitzar telèfons perduts. Comportarà, però algunes limitacions.

Per exemple, que els auriculars tenen una bateria limitada i funcionen per bluetooth, de manera que cal reaccionar relativament ràpid i a prop dels AirPods si es volen trobar abans que la seva bateria s’esgoti i sigui impossible localitzar. Sigui com sigui, es podran localitzar mitjançant el so que emeten els cascos quan s’activa la funcionalitat o fent servir un mapa per geolocalizarlos, sempre que s’estigui a poca distància d’ells.

La darrera versió de WhatsApp ha introduït millores en la gestió de l’emmagatzematge que ocupa l’app, de manera que ara es poden esborrar alguns missatges o contingut específic que ocupi molt espai. També s’ha introduït l’opció d’enviar fins a 30 fotografies de cop, una funció que abans estava limitada a 10.
El més destacat, però, és l’opció de posar missatges en cua quan no es té connexió a Internet. Encara que això ja era possible als mòbils Android, és una cosa nova per als usuaris de iOS. Tot i no estar connectat, els missatges que s’escriguin en els diferents xats s’enviaran automàticament un cop es torni a tenir cobertura o connexió wifi.
I per fi sabem perquè explotaven les bateries dels Samsung Galaxy Note 7.

Samsung explica oficialment perquè explotaven els Galaxy Note 7

Samsung ha reconegut oficialment que la causa que va provocar que alguns dels seus smartphones Galaxy Note 7 s’incendiessin van ser els dos tipus de bateries amb què van ser equipats. I va ser per problemes de disseny i de soldadura, que van causar curtcircuits i van provocar la combustió dels equips, segons ha assenyalat la companyia en un comunicat.

El fabricant ha explicat que s’ha produït una coincidència fatal en els dos tipus de bateries que va fer servir en el seu model ja que en ambdues es van produir curtcircuits encara que per raons diferents. En les primeres, que equipaven els primers dispositius que van sortir al mercat el passat 19 d’agost, es va produir una fallada en el disseny a la cantonada superior dreta que va provocar deformacions en l’elèctrode negatiu, creant un curtcircuit en algunes de les cel·les i un posterior sobreescalfament.

Quan van aparèixer els primers casos, i Samsung va procedir a retirar els terminals, va utilitzar per a les unitats de reemplaçament bateries de la marca xinesa Amperex Technology. Però el precipitat de la fabricació va fer que presentessin també un defecte de soldadura, provocant curtcircuits i el sobreescalfament de l’aparell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -