11.4 C
Pals
Dijous, 24 Octubre 2019

Tens cor?

El més llegit

El greu error de Telecinco quan ha viatjat a l’Empordà que s’ha fet viral

Sense que els habitants de Platja d'Aro ho sàpiguen, els han fet un doble canvi al nom del poble

Mor el conegut pastor Jordi Muxach

Ha mort Jordi Muxach, el conegut pastor de l'Estartit, famós pel seu crit "Jau Coloma, Jau!", escoltat en infinitat de concursos de gossos d'atura. La defunció es va produir ahir a la tarda mentre era amb el seu ramat, per una aturada cardíaca, segons ha informat la Cadena Ser.

VIDEOS: Nit de fortes tempestes al Baix Empordà i resgistres que superen els 100 l/m2

Durant la matinada la pluja ha estat intensa i a bona part de la comarca es superen els 100 l/m2. Protecció Civil ha recomenat suspendre el transport escolar i la C-31 està tallada a l'alçada d'Ullà.

🔴VÍDEOS: Els efectes de les tempestes i inundacions al Baix Empordà

Hi ha carrers i carreteres tallades, i molts punts inundats

Palafrugell posa en marxa el programa de prescripció social

Es tracta d’una recepta diferent per millorar el benestar i la qualitat de vida dels pacients amb recomanacions com activitats socials per mantenir les relacions amb altres persones

Aquest article vol tractar un tema del qual se’n parla poc, les capacitats que se’ns pressuposen o, com s’ha dit fins ara, la falta de capacitats d’una minoria molt nombrosa, és a dir, sobre el mon de la discapacitat física o intel·lectual.

Publicito tan com puc la frase: “Hi han molts tipus de discapacitat, la pitjor és no tenir cor”. Malauradament, viure plenament una vida sense barreres  és una lluita constant per les persones amb major grau d’afectació de discapacitat física o intel·lectual. També ho és per l’entorn que li dona suport, bàsicament la pròpia família. I aquí és on comença la lamentació o la crítica a la falta de suport de la resta de la societat que no “els hi ha tocat” entrar en aquest mon, talment com si fos possible apartar a qui té menys capacitats i viure d’esquenes a una realitat que necessita més que cap altra de visibilitat, integració o inclusió.

Però en l’article el que vull fer és un elogi, a una família que davant l’adversitat s’ha crescut, així com també a l’Associació Lluito per tu. Tot va començar quan la Laura, als seus 13 anys, va decidir impulsar una campanya de venda de braçalets per finançar les despeses que comporta cuidar al seu germà Aleix, afectat de paràlisis cerebral. La campanya va comptar amb un fort suport popular al seu poble, Llagostera,  i va ser tot un èxit. Però la cosa va anar a més, fins crear-se l’Associació Lluito per tu, un nom descriptiu del que representa ser cuidador d’una persona que no pot valdre’s per si mateixa. Recentment l’Associació ha publicat un conte, on s’explica el paper de la Laura com a germana de l’Aleix. Habitualment s’associa l’amor incondicional als pares respecte dels seus fills, però el conte demostra que entre germans aquest amor incondicional també pot existir, il·lustrant a la Laura com un àngel que té cura del seu germà. De parelles de germans n’hi han moltes, però de germans que els uneixi un cor com el seu és un fet excepcional. La Laura i l’Aleix, no circumscriuen la seva relació en la discapacitat sinó en la capacitat immensa d’estimar que es tenen. Tot un exemple del que necessiten les persones afectades per discapacitat intel·lectual, una família que Lluiti per ells. Però també és necessària una societat amb la capacitat d’estimar als més vulnerables, capaç de garantir els drets que els pertoquen i que elimini amb urgència qualsevol perjudici que pugui existir.

 

Últimes notícies

Comença el Tastaolletes de la Bisbal

La novena edició s'allargarà fins al 17 de novembre

Trobada a Platja d’Aro entre l’alcalde i el subdelegat Albert Bramon pels aigüats

Albert Bramon ha ofert els mitjans de l'Administració "necessaris" amb l'objectiu de "restablir la normalitat el més aviat possible"

Arriba un creuer amb 600 passatgers a Palamós

El port de Palamós ha rebut el creuer Seabourn Ovation, amb gairebé 600 passatgers a bord

Els nens de p4 de Guillem de Montgrí visiten l’ajuntament

Els alumnes de P4 de l'escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí van visitar el dimarts les instal·lacions de l'ajuntament

El govern de Castell-Platja d’Aro porta al ple la pujada de la taxa de residus

El govern de Castell-Platja d'Aro, format per PSC, ERC i En Comú, durà al ple l'aprovació inicial de les ordenances fiscals per al 2020 que contempla un increment de la taxa de recollida de residus

Més notícies