18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit tornen a discrepar arran de l’informe de la URV

La Universitat Rovira i Virgili ha fet públic l'esborrany de l'informe tècnic encarregat per la Diputació de Girona, arran dels cinc recursos contenciosos interposats per l'EMD de l'Estartit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segueix el desacord entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit. La Universitat Rovira i Virgili ha fet públic l’esborrany de l’informe tècnic encarregat per la Diputació de Girona, arran dels cinc recursos contenciosos interposats per l’EMD de l’Estartit.

El primer a emetre un comunicat va ser l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, que destacava que el consistori “ha interpretat i aplicat correctament, tant el conveni com la memòria a partir de la qual es fixen les transferències econòmiques a l’EMD de l’Estartit”. Davant el desacord que s’ha anat produint durant l’últim any respecte al finançament de l’EMD de l’Estartit, la Diputació de Girona va encarregar aquest estudi tècnic a la Universitat Rovira i Virgili, que segons el comunicat de l’Ajuntament “ha validat” la seva actuació.

Tot i això, en un altre comunicat emès per l’EMD de l’Estartit s’extreu la conclusió que “l’entitat no rep el finançament necessari per autogestionar-se i que l’actual metodologia d’assignació de recursos no és l’adequada, el que pot generar problemes i desavinences. Per això, l’informe conclou amb la recomanació d’estudiar altres models de finançament”.

Un dels punts de desacord entre l’EMD i l’Ajuntament ha estat el pressupost per aquesta entitat. Aquest document emès per la Universitat Rovira i Virgili, precisa que l’import que ha de transferir l’Ajuntament a l’EMD, d’acord amb les disposicions de l’actual conveni, és d’uns 800.000 euros per l’any 2022, coincidint amb l’import aprovat per l’Ajuntament. Aquesta xifra no es correspon amb la quantitat demanada per l’EMD, que era d’aproximadament uns 1.617.000 euros.

En el comunicat de l’EMD de l’Estartit, apunten que “caldrà estudiar la base de la diferència entre el que rep realment l’Estartit i la xifra que marca aquest informe” i també que “aquestes dades apel·len a l’assignació de transferència, i caldria revisar l’apartat que correspon al pla d’inversions de l’Estartit”.

L’Ajuntament de Torroella recorda en el seu comunicat que el càlcul de les transferències de l’Ajuntament a l’EMD “es fa d’acord amb les determinacions acordades en la memòria i el conveni de constitució de l’entitat el 2015, renovat el 4 d’octubre de 2021, i queden recollides en l’informe extern que en el seu dia va fer la Xarxa Local de Municipis Gironins (Xaloc)”.

Acusacions de risc d’insolvència i d’inseguretat jurídica

La discrepància de l’EMD no es concretava únicament amb la reclamació judicial, sinó que anava més enllà i, fins i tot, aquesta xifra va quedar consignada en el seu pressupost de 2022, abans de cap resolució judicial, sense que constés una deguda explicació raonada o informe econòmic del secretari interventor de l’EMD que ho justifiqués. “Davant d’aquesta situació greu, que pot posar en perill la solvència econòmica de l’entitat i pot comportar la comissió d’irregularitats comptables, el Ple municipal va acordar interposar un recurs contenciós administratiu contra les disposicions que aproven el pressupost de l’EMD i el seu contingut, per a l’exercici del 2022”, afegeixen des de l’Ajuntament de Torroella.

A més, en el text de l’ajuntament afegeixen que “els serveis jurídics municipals consideren que l’aprovació del pressupost de l’EMD pel 2022 es pot despendre, inicialment, una alteració evident de les normes econòmiques i financeres que poden afectar els interessos de l’Ajuntament. Destaquen l’incompliment de l’article 4.9.1.d) de la Memòria de Constitució de l’EMD que diu: “El procediment per tal que l’EMD de l’Estartit pugui finançar les seves despeses serà a través de la transferència dinerària que l’Ajuntament efectuarà a l’EMD per l’import que consti al pressupost de despeses de l’Ajuntament (transferències corrents a l’EMD i transferències de capital a l’EMD), que haurà de coincidir amb l’import del pressupost d’ingressos de l’EMD (transferències corrents de l’Ajuntament i transferències de capital de l’Ajuntament)”.

L’Ajuntament finalitza el seu comunicat assegurant que les conclusions de l’informe creat per la Universitat Rovira i Virgili confirmen la validesa dels càlculs financers que ha anat elaborant l’interventor municipal en interpretació del conveni interadministratiu vigent i de la memòria de creació de l’EMD. Tot i això, per a continuar analitzant cadascun dels punts de l’esborrany d’aquest informe, les parts implicades continuaran les converses en una reunió que es farà la setmana vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -