10 C
Pals
Diumenge, 19 Gener 2020

La UGT denuncia el geriàtric de Sant Feliu per “impagament”

El més llegit

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

Dolors Bassa declararà al Parlament el 28 de gener

L'exconsellera torroellenca Dolors Bassa assistirà a la cambra per declarar a la Comissió d'Investigació de l'article 155 que se celebrarà el dimarts 28 de gener

Activada l’alerta del pla VentCat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’avui diumenge sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi de vent es mantindrà també de cara a demà dilluns amb una distribució més general.

El CE Els Perduts, de Begur, Inicia cicle de sortides a Mont-ras

La sortida tindrà lloc diumenge 26 de gener i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 610 767 830. Aquest any 2020 el Club Excursionista Els Perduts de Begur inicia un nou cicle de sortides pels espais més emblemàtics del patrimoni natural català. I ho farà el proper diumenge 26 de gener amb…
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

El sindicat UGT ha denunciat l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la fundació que gestiona el geriàtric, Guíxols Suris, per “impagament” d’una part de la paga extra del mes de juny.

Segons UGT, l’Ajuntament considera que només ha de pagar una part de la paga, la part proporcional de gener a juny.

El conveni anterior preveia que per les pagues es fessin cada sis mesos, i l’actual (signat aquest febrer) les preveu anualment. És a dir, s’hauria de cobrar una mensualitat sencera al mes de juny i una sencera al mes de desembre per la feina de tot un any.

Ainhoa Elechiguerra és secretària d’organització de la federació de serveis públics d’UGT a Girona.

Les mensualitats que s’han pagat ara, segons UGT, corresponen a la feina feta només des de gener. Això es deu, segons la gerència, a que el nou conveni fa els càlculs proporcionals en base a tot l’any anterior cotitzat i no dels darrers sis mesos com passava fins ara.

Els responsables de la fundació pública que gestiona el centre considera que només tenen dret a percebre la part proporcional d’un semestre.

En canvi, els treballadors argument que tenen dret a percebre-la íntegra. Creuen que el fet que l’anterior conveni fos un mal conveni no els hauria de restar retribucions. Asseguren que l’empresa considera que la seva vida laboral al geriàtric “va començar al gener de 2017”.

Han presentat a la direcció del geriàtric un informe amb els càlculs que entenen que són correctes. També ha portat el cas a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Últimes notícies

Polèmica a Palamós per la tala d’arbres en vista de prevenir incendis a la Pineda d’en Gori

La tala d’arbres a una de les zones protegides de Palamós alerta a les plataformes de protecció del territori i posen en dubte la intenció de l’acció.

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua durant l’estiu

Degut a l’augment de l’activitat turística, durant la temporada alta de l’any, augmenta excessivament la factura de l’aigua i les tones de residus recollits.

Comença el procés participatiu per definir els usos del Convent de les Clarisses

Comença un procés participatiu a Torroella de Montgrí per definir quin format i quins usos tindrà el nou espai juvenil al convent de les Clarisses

Sant Feliu rep més de 6.000 euros per combatre la pobresa energètica

Aquests ajuts poden anar destinats a persones en situació de vulnerabilitat i contribuir a la compra d'electrodomèstics, substitució de bombetes per leds o la dismunició del consum energètic

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Més notícies