21.6 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

La UGT denuncia el geriàtric de Sant Feliu per “impagament”

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El sindicat UGT ha denunciat l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la fundació que gestiona el geriàtric, Guíxols Suris, per “impagament” d’una part de la paga extra del mes de juny.

Segons UGT, l’Ajuntament considera que només ha de pagar una part de la paga, la part proporcional de gener a juny.

El conveni anterior preveia que per les pagues es fessin cada sis mesos, i l’actual (signat aquest febrer) les preveu anualment. És a dir, s’hauria de cobrar una mensualitat sencera al mes de juny i una sencera al mes de desembre per la feina de tot un any.

Ainhoa Elechiguerra és secretària d’organització de la federació de serveis públics d’UGT a Girona.

Les mensualitats que s’han pagat ara, segons UGT, corresponen a la feina feta només des de gener. Això es deu, segons la gerència, a que el nou conveni fa els càlculs proporcionals en base a tot l’any anterior cotitzat i no dels darrers sis mesos com passava fins ara.

Els responsables de la fundació pública que gestiona el centre considera que només tenen dret a percebre la part proporcional d’un semestre.

En canvi, els treballadors argument que tenen dret a percebre-la íntegra. Creuen que el fet que l’anterior conveni fos un mal conveni no els hauria de restar retribucions. Asseguren que l’empresa considera que la seva vida laboral al geriàtric “va començar al gener de 2017”.

Han presentat a la direcció del geriàtric un informe amb els càlculs que entenen que són correctes. També ha portat el cas a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ed Sheeran anuncia gira europea pel 2022 sense parada a Catalunya

Ed Sheeran ha presentat aquest divendres les primeres dates de la seva gira The Mathematics Tour, que començarà l’abril del 2022 a Irlanda i passarà per països com França, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Dinamarca, Suècia, Polònia, Àustria, Suïssa, Finlàndia o el Regne Unit. De moment no hi ha cap data a l’estat espanyol. Serà la…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -