10 C
Pals
Dissabte, 6 març 2021

La UGT denuncia el geriàtric de Sant Feliu per “impagament”

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El sindicat UGT ha denunciat l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la fundació que gestiona el geriàtric, Guíxols Suris, per “impagament” d’una part de la paga extra del mes de juny.

Segons UGT, l’Ajuntament considera que només ha de pagar una part de la paga, la part proporcional de gener a juny.

El conveni anterior preveia que per les pagues es fessin cada sis mesos, i l’actual (signat aquest febrer) les preveu anualment. És a dir, s’hauria de cobrar una mensualitat sencera al mes de juny i una sencera al mes de desembre per la feina de tot un any.

Ainhoa Elechiguerra és secretària d’organització de la federació de serveis públics d’UGT a Girona.

Les mensualitats que s’han pagat ara, segons UGT, corresponen a la feina feta només des de gener. Això es deu, segons la gerència, a que el nou conveni fa els càlculs proporcionals en base a tot l’any anterior cotitzat i no dels darrers sis mesos com passava fins ara.

Els responsables de la fundació pública que gestiona el centre considera que només tenen dret a percebre la part proporcional d’un semestre.

En canvi, els treballadors argument que tenen dret a percebre-la íntegra. Creuen que el fet que l’anterior conveni fos un mal conveni no els hauria de restar retribucions. Asseguren que l’empresa considera que la seva vida laboral al geriàtric “va començar al gener de 2017”.

Han presentat a la direcció del geriàtric un informe amb els càlculs que entenen que són correctes. També ha portat el cas a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Love of Lesbian ompliran el Palau Sant Jordi amb 5.000 persones en un concert pilot

Festivals per la Cultura Segura presenta un concert pilot per 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. L’esdeveniment es durà a terme sense distància social i amb mascaretes FFP2 facilitades per l’organització, i s’efectuaran testos massius previs el mateix dia a diferents sales de concerts de…

Altres notícies