15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Un “mobile world” a l’Empordà

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Un "mobile world" a l'Empordà
Loading
/

Avui comença a Barcelona la divuitena edició del Mobile World Congress, un esdeveniment especial que aplega més de 2.000 empreses i que, diuen alguns, aquest any hauria de reunir més de 100.000 congressistes que assistiran a la gran cita tecnològica. Ja fa anys que Barcelona es postula per ser una de les grans capitals globals de la tecnologia i la innovació i que estira, de retruc, el conjunt del país cap a aquesta nova revolució industrial, que ve de la mà de la tecnologia, la digitalització i la connectivitat.

Però perquè el país del 5G, com així l’anomenava un exconseller de la Generalitat, tingui tots aquests actius, però també la màxima credibilitat, s’haurien de complir diversos requisits “tecnològics”.

D’entrada, cal que la tecnologia estigui sempre al servei de les persones i no al revés. Sovint sembla que som en una espiral on la tecnologia és una finalitat en sí mateixa i la gent, la societat, acabem anant a remolc. La revolució digital hauria de tenir sempre les persones al centre.

La connectivitat també és una assignatura pendent, si volem que tota aquesta innovació ens sigui realment útil. És tan just reconèixer els esforços que governs i empreses de telecomunicacions han fet per cablejar tot el país, com necessari recordar que en llocs com l’Empordà, sovint és difícil poder fer una simple trucada o enviar un simple missatge, o si més no, els hi pregunten als comerciants, tenir un datàfon amb el qual cobrar els clients.

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios