21.9 C
Pals
Divendres, 22 setembre 2023
- Publicitat -

Una excavació a Ullastret descobreix un objecte de plom amb inscripcions ibèriques

La troballa ha aparegut a les excavacions del fossat defensiu del jaciment del Puig de Sant Andreu, iniciades el passat novembre, i s’especula que podria ser de caràcter cultural o religiós

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una excavació a Ullastret descobreix un objecte de plom amb inscripcions ibèriques. La troballa ha aparegut a les excavacions del fossat defensiu del jaciment del Puig de Sant Andreu, iniciades el passat novembre, i s’especula que podria ser de caràcter cultural o religiós.

L’arqueòleg Ferran Codina ha explicat que, per ara, aquestes només són suposicions, ja que la peça de plom trobada és un objecte rar i excepcional. La rellevància del descobriment ve donada, per una banda, per la forma de la peça (molt petita, gairebé quadrada i gruixuda), però també pel tipus de grafies que hi ha inscrites i el tipus d’escriptura que s’empra. En concret es tracta de disset signes de la variant ibèrica nord-oriental, escrits en dues línies contraposades que obliguen a girar la peça per interpretar-la.

Actualment la peça es troba en procés de restauració al laboratori del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, on es farà una primera avaluació i un estudi més acurat.

Les excavacions del fossat defensiu del jaciment d’Ullastret formen part del projecte de restauració de les muralles de la ciutat Ibèrica que duu a terme la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. L’objectiu és recuperar més de 100 metres lineals del fossat que protegia la fortificació. Es preveu que aquesta actuació potenciï la imatge i visita del jaciment, que forma part del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

‘L’univers femení de Vidal Planellas’ arriba al Museu del Suro amb obres que desprenen elegància i sensualitat

El pintor palafrugellenc, Ferran Planellas Vidal, exposa una quarantena d’obres de diverses sèries coloristes on la dona és la principal protagonista.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -