11.7 C
Pals
Dissabte, 25 Gener 2020

Una Fira d’Indians més cultural i amb la dona indiana com a tema principal

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu

La XV edició de la Fira d’indians de Begur arriba aquest proper cap de setmana (7-9 de setembre) amb una vessant més cultural i tindrà com a tema principal la dona indiana. En aquest sentit, hi haurà una exposició dedicada a la dona indiana i una conferència del seu comissari i historiador d’art,  Joan Miquel Llodrà. Aquesta xerrada es completerà amb una altra conferència de Jordi Maluquer, titulada “La intervenció femenina a l’aventura indiana”. A banda d’aquesta nova temàtica, també s’han preparat d’altres novetats i activitats culturals.

Pel que fa a les exposicions, per exemple, a banda de la de les Escoles Velles, aquest any també hi haurà una mostra al Casino Cultural amb obres pictòriques de dos artistes cubans. A més a més, també hi haurà presentacions de llibres: “L’illa de Bembé” de Mercè Falcó i “La cuina modernista. Obrers, manestrals, burgesos i indians” de Jaume Fàbrega.

Una altra de les novetats d’aquest any pel que fa a la programació, és la participació de dos grups teatrals. El Grup de Teatre Mutis realitzarà durant el cap de setmana cinc quadres escènics d’indians a diversos punts del poble, que sortiran de l’Oficina de Turisme. D’altra banda, el grup teatral Es Quinze s’encarregarà de l’arribada i comiat de l’indià. Aquest any representarà ser Frederic Sirés, músic, compositor i autor de l’havanera “La Gavina”. De fet, el periodista Josep Bufill també parlarà d’ell en una conferència.

Eugeni Pibernat, regidor de l’àrea de promoció econòmica i turisme, ha dit que volen ser “el principal referent de les fires indianes de Catalunya.” Aquest any, s’inaugurarà a la plaça de Lluís Esteve i Cruañas a les 19h, i no a la Plaça de la Vila com s’havia fet d’altres anys, i comptarà amb la presència de la Consellera de la Presidència de la Generalitat Elsa Artadi.

Pel que fa a l’aparcament, en aquesta edició es comptarà amb un trenet que cobrirà la distància entre l’esplanada de davant les Sorreres a l’entrada per Regencós, fins a la rotonda de l’entrada, entre les 11h i les 15h i les 17h i les 21h.

A banda de totes aquestes activitats, Ràdio Capital farà un programa especial en directe des de la plaça durant el cap de  setmana, en el que entrevistarem, per exemple, l’Eugeni Pibernat i l’alcalde, entre moltes altres activitats.

Últimes notícies

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Més notícies