24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Una Fira d’Indians més cultural i amb la dona indiana com a tema principal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La XV edició de la Fira d’indians de Begur arriba aquest proper cap de setmana (7-9 de setembre) amb una vessant més cultural i tindrà com a tema principal la dona indiana. En aquest sentit, hi haurà una exposició dedicada a la dona indiana i una conferència del seu comissari i historiador d’art,  Joan Miquel Llodrà. Aquesta xerrada es completerà amb una altra conferència de Jordi Maluquer, titulada “La intervenció femenina a l’aventura indiana”. A banda d’aquesta nova temàtica, també s’han preparat d’altres novetats i activitats culturals.

Pel que fa a les exposicions, per exemple, a banda de la de les Escoles Velles, aquest any també hi haurà una mostra al Casino Cultural amb obres pictòriques de dos artistes cubans. A més a més, també hi haurà presentacions de llibres: “L’illa de Bembé” de Mercè Falcó i “La cuina modernista. Obrers, manestrals, burgesos i indians” de Jaume Fàbrega.

Una altra de les novetats d’aquest any pel que fa a la programació, és la participació de dos grups teatrals. El Grup de Teatre Mutis realitzarà durant el cap de setmana cinc quadres escènics d’indians a diversos punts del poble, que sortiran de l’Oficina de Turisme. D’altra banda, el grup teatral Es Quinze s’encarregarà de l’arribada i comiat de l’indià. Aquest any representarà ser Frederic Sirés, músic, compositor i autor de l’havanera “La Gavina”. De fet, el periodista Josep Bufill també parlarà d’ell en una conferència.

Eugeni Pibernat, regidor de l’àrea de promoció econòmica i turisme, ha dit que volen ser “el principal referent de les fires indianes de Catalunya.” Aquest any, s’inaugurarà a la plaça de Lluís Esteve i Cruañas a les 19h, i no a la Plaça de la Vila com s’havia fet d’altres anys, i comptarà amb la presència de la Consellera de la Presidència de la Generalitat Elsa Artadi.

Pel que fa a l’aparcament, en aquesta edició es comptarà amb un trenet que cobrirà la distància entre l’esplanada de davant les Sorreres a l’entrada per Regencós, fins a la rotonda de l’entrada, entre les 11h i les 15h i les 17h i les 21h.

A banda de totes aquestes activitats, Ràdio Capital farà un programa especial en directe des de la plaça durant el cap de  setmana, en el que entrevistarem, per exemple, l’Eugeni Pibernat i l’alcalde, entre moltes altres activitats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -