6.1 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Una trentena de treballadors de la fruita del Baix Empordà reben formació per evitar contagis a la feina

La trobada també ha servit per aclarir dubtes a temporers i fer èmfasi en el compliment dels protocols de seguretat

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Una trentena de treballadors de la fruita del Baix Empordà han rebut formació per part del Departament de Salut i del Consell Comarcal. L’objectiu de les dues trobades que s’han fet a Torroella de Montgrí és evitar contagis a la feina. Per això, una de les claus ha estat resoldre dubtes que tenien tant temporers com els seus responsables. Des de les administracions es pretén posar especial èmfasi en la importància de complir de manera escrupolosa els protocols definits per evitar que hi pugui haver cap brot. Així, s’han repassat qüestions com les mesures de prevenció individuals, els hàbits de sortida del lloc de treball i els circuits establerts, la higiene diària tant a la feina com al domicili o allotjament.
També s’ha anunciat la creació d’un grup de Whatsapp Business, on es distribuirà informació actualitzada i àudios traduïts en diversos idiomes sobre les recomanacions de prevenció de la Covid-19. Aquests àudios seran missatges curts i concrets traduïts pels mediadors culturals, al mandinga, fula, sarahule, àrab, amazic i romanès.

Cal destacar que, de moment, al Baix Empordà no s’ha detectat cap brot entre els temporers, però des del Consell Comarcal consideren que formacions d’aquest tipus ajuden a tenir clars els conceptes per poder actuar amb celeritat en cas que es produeixi algun cas positiu.

Aquestes sessions formen part d’un Pla d’acció territorial per l’atenció sanitària dels temporers que ha elaborat el Departament de Salut en col·laboració amb els Serveis Territorials a Girona del Departament de Treball, Acció Social i Famílies, els Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’EAP de Torroella de Montgrí (SSIBE), l’EAP de l’Escala (Fundació Salut Empordà), l’EAP de Roses-Castelló d’Empúries (ICS), el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments de la zona.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies