25.9 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Una trentena de treballadors de la fruita del Baix Empordà reben formació per evitar contagis a la feina

La trobada també ha servit per aclarir dubtes a temporers i fer èmfasi en el compliment dels protocols de seguretat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una trentena de treballadors de la fruita del Baix Empordà han rebut formació per part del Departament de Salut i del Consell Comarcal. L’objectiu de les dues trobades que s’han fet a Torroella de Montgrí és evitar contagis a la feina. Per això, una de les claus ha estat resoldre dubtes que tenien tant temporers com els seus responsables. Des de les administracions es pretén posar especial èmfasi en la importància de complir de manera escrupolosa els protocols definits per evitar que hi pugui haver cap brot. Així, s’han repassat qüestions com les mesures de prevenció individuals, els hàbits de sortida del lloc de treball i els circuits establerts, la higiene diària tant a la feina com al domicili o allotjament.
També s’ha anunciat la creació d’un grup de Whatsapp Business, on es distribuirà informació actualitzada i àudios traduïts en diversos idiomes sobre les recomanacions de prevenció de la Covid-19. Aquests àudios seran missatges curts i concrets traduïts pels mediadors culturals, al mandinga, fula, sarahule, àrab, amazic i romanès.

Cal destacar que, de moment, al Baix Empordà no s’ha detectat cap brot entre els temporers, però des del Consell Comarcal consideren que formacions d’aquest tipus ajuden a tenir clars els conceptes per poder actuar amb celeritat en cas que es produeixi algun cas positiu.

Aquestes sessions formen part d’un Pla d’acció territorial per l’atenció sanitària dels temporers que ha elaborat el Departament de Salut en col·laboració amb els Serveis Territorials a Girona del Departament de Treball, Acció Social i Famílies, els Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’EAP de Torroella de Montgrí (SSIBE), l’EAP de l’Escala (Fundació Salut Empordà), l’EAP de Roses-Castelló d’Empúries (ICS), el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments de la zona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Begur es prepara per a viure la dissetena edició de la Fira d’Indians

Els dies 2, 3 i 4 de setembre, el municipi s’engalanarà per a celebrar novament el vincle entre Begur i Cuba a ritme de música, tastos, sessions teatralitzades i visites culturals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -