17.5 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Vaga de professors per defensar el català a les aules

Motivada per la sentència del Tribunal Suprem que imposa un 25% de les classes en castellà. A les comarques gironines hi ha hagut un 30% de participació a la vaga, i a la ciutat de Girona s'han manifestat 2 mil persones.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El professorat de Catalunya ha fet una vaga avui per defensar la llengua catalana a l’ensenyament, després que el Tribunal Suprem declarés una sentència que imposa un 25% de classes en castellà. A les comarques gironines hi ha hagut un 30% de participació a la vaga, i a la ciutat de Girona s’han manifestat 2 mil persones.

Segons la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC), la Intersindical, COS, SEPC i la pròpia USTEC “valoren molt positivament el gran seguiment i la mobilització massiva arreu del país en una nova jornada de vaga per la defensa de la immersió. Un 40% dels docents ha secundat una nova jornada de vaga”. A més, diuen que “ha de quedar clar que ni acceptem ni acatarem cap sentència que vulneri els drets dels nens i joves catalans d’estudiar en català, i els drets dels docents d’ensenyar en la llengua del nostre país”. Finalment, exigeixen als tribunals que “deixin de fer sentències clarament ideològiques i sense cap fonament pedagògic o sociolingüístic. I exigim al govern català que sigui ferm en la defensa de la immersió, perquè no acceptarem cap renúncia, cap pas enrere ni cap flexibilització que ens dugui a ser còmplices de la minorització del català”.

Des de la USTEC també han mostrat a Ràdio Capital les dades de la incidència de la jornada de vaga avui a la UdG. En aquest sentit, l’afectació a l’Àrea d’estudis d’Educació i Psicologia ha estat del 100%, i a l’Àrea de Lletres i Turisme del 80% i 67%, respectivament. A la resta d’Àrees d’estudi l’activitat ha funcionat de manera normal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -