8.1 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

Veïns de Palamós volen afegir el topònim de Sant Joan al municipi

El grup de veïns va entregar més de 50 signatures a l'Associació de Veïns de Sant Joan per tal que l'entitat les presenti a l'Ajuntament

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Un grup de veïns de Palamós ho té clar: volen incorporar el topònim de Sant Joan al municipi de Palamós. Per aquest motiu, van realitzar una recollida de firmes i les van entregar a l’Associació de Veïns de Sant Joan per tal que l’entitat les presenti a l’Ajuntament. En total, se’n van recollir més de 50.

Per part del consistori, ja han expressat que valoraran la proposta quan es presenti formalment a l’Ajuntament i asseguren que s’ha d’abordar fent més visible Sant Joan dins el municipi.

Aquesta és una intenció que ve de lluny, ja que des de l’Associació ja van reclamar la incorporació del topònim fa dos anys amb motiu del 75è aniversari de l’annexió de Sant Joan a Palamós. Aleshores, l’Ajuntament va explicar “que calia fer pedagogia sobre el tema”. Per això, van dissenyar uns plafons informatius, que es van difondre pel municipi, on s’explicava la història de Sant Joan i la seva relació amb Palamós.

Francesc Matés, un dels impulsors de la recollida de firmes, explica que aquesta és una petició per preservar un sentiment que pot arribar a perdre’s. El text, que compta de moment amb més de cinquanta signatures, expressa que la incorporació del nom farà justícia per “raons històriques”, ja que la identitat de Sant Joan es manté en el sentiment de les persones que hi viuen.

De fet, la petició ja es va posar damunt la taula al consistori en altres ocasions. Va ser l’any 2008, quan la formació d’ERC va presentar una moció per demanar que es reconegués l’oficialitat del topònim Palamós i Sant Joan. La proposta, però, no va obtenir suport de cap altre partit polític.

L’annexió del municipi de Sant Joan a Palamós es va produir en plena postguerra espanyola l’any 1942, no obstant això, tot i la seva annexió, Sant Joan sempre ha mantingut el sentiment d’una identitat pròpia.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 2: 2002

Viatgem al 2002 per descobrir què passava al món, a l'Empordà i quines cançons sonaven!

Altres notícies