5.5 C
Pals
Dilluns, 20 Gener 2020

Veïns de Palamós volen afegir el topònim de Sant Joan al municipi

El grup de veïns va entregar més de 50 signatures a l'Associació de Veïns de Sant Joan per tal que l'entitat les presenti a l'Ajuntament

El més llegit

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Un grup de veïns de Palamós ho té clar: volen incorporar el topònim de Sant Joan al municipi de Palamós. Per aquest motiu, van realitzar una recollida de firmes i les van entregar a l’Associació de Veïns de Sant Joan per tal que l’entitat les presenti a l’Ajuntament. En total, se’n van recollir més de 50.

Per part del consistori, ja han expressat que valoraran la proposta quan es presenti formalment a l’Ajuntament i asseguren que s’ha d’abordar fent més visible Sant Joan dins el municipi.

Aquesta és una intenció que ve de lluny, ja que des de l’Associació ja van reclamar la incorporació del topònim fa dos anys amb motiu del 75è aniversari de l’annexió de Sant Joan a Palamós. Aleshores, l’Ajuntament va explicar “que calia fer pedagogia sobre el tema”. Per això, van dissenyar uns plafons informatius, que es van difondre pel municipi, on s’explicava la història de Sant Joan i la seva relació amb Palamós.

Francesc Matés, un dels impulsors de la recollida de firmes, explica que aquesta és una petició per preservar un sentiment que pot arribar a perdre’s. El text, que compta de moment amb més de cinquanta signatures, expressa que la incorporació del nom farà justícia per “raons històriques”, ja que la identitat de Sant Joan es manté en el sentiment de les persones que hi viuen.

De fet, la petició ja es va posar damunt la taula al consistori en altres ocasions. Va ser l’any 2008, quan la formació d’ERC va presentar una moció per demanar que es reconegués l’oficialitat del topònim Palamós i Sant Joan. La proposta, però, no va obtenir suport de cap altre partit polític.

L’annexió del municipi de Sant Joan a Palamós es va produir en plena postguerra espanyola l’any 1942, no obstant això, tot i la seva annexió, Sant Joan sempre ha mantingut el sentiment d’una identitat pròpia.

Últimes notícies

Els treballadors de l’Hotel Hipócrates prendran accions legals contra l’empresa després de tancar sense avisar

Trobada dels treballadors de l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols per decidir quines accions emprendran contra l'antic propietari de l'immoble i responsable de l'empresa que els va contractar i que, el 13 de gener, els va deixar al carrer sense previ avís

VÍDEO: El discurs de l’empordanès Enric Auquer, millor actor secundari als Gaudí

Auquer, de Verges, ha sortit a la pel·lícula "Quien a Hierro mata"

El projecte de reparcel·lació de la urbanització Mas Pere de Calonge és cada cop més a prop de ser una realitat

Els veïns i les veïnes de la urbanització Mas Pere de Calonge porten més de 20 anys de lluita per urbanitzar la zona. Això, però, sembla que ja arriba al seu final

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.

Més notícies