15.2 C
Pals
Dimarts, 11 maig 2021
- Publicitat -

20 anys del laboratori de l’Institut Català del Suro al servei de la indústria surera

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

LFundació Institut Català del Suro celebra 20 anys des de la seva creació. Aquesta fundació va néixer per ajudar el clúster surer a executar controls de qualitat i a investigar sobre les propietats del suro, promovent la qualitat i competitivitat del sector.

Albert Hereu, director del centre, en declaracions a Ràdio Palafrugell, atribueix l’augment de consultes en els darrers anys a la conscienciació social del suro com una alternativa natural d’envasament, tenint en compte la greu crisi climàtica actual. Segons un estudi de l’ICS, l’emissió de Gasos Efecte Hivernacle del sector surer català és menor que la seva retenció. Fet afavoreix la descarbonització de l’economia.

D’altra banda, s’ha creat una nova Guía de Calidad del Corcho, on s’expliquen les diferents qualitats del suro a tots els públics, aquesta acompanya l’eina Cork Class, un programa per conèixer la qualitat del suro. També té l’objectiu de divulgació dels boscos d’alzina surera per als sectors forestals i l’educació secundària. Així ho explica via Ràdio Palafrugell Maria Verdum, directora tècnica del projecte.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Inestabiliat primaveral amb ruixats de tarda

Tot i les clarianes del matí, el temps segueix inestable i a partir de migdia poden créixer nuvolades que localment poden deixar ruixats acompanyats de tempesta. L'ambient serà més fresc amb una temperatura més baixa que ahir.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -