20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Tot a punt per a la 28a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

Tindrà lloc aquest cap de setmana, del 14 al 16 de juliol, amb un total de 40 espectacles i 30 companyies

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà es prepara per acollir aquest cap de setmana, del 14 al 16 de juliol, la XXVIII Fira de Circ al Carrer. Enguany, les tres jornades ompliran places i carrers de la ciutat amb més de 40 espectacles i un total de 35 companyies. Un any més, l’eix programàtic continua apostant pel circ contemporani i propostes arriscades, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots el públics.

Un dels punts remarcables de la 28a edició és l’augment de les companyies internacionals, que inclou un total de 8 companyies de fora de l’estat. A grans trets, la meitat dels artistes que actuaran a la Fira de Circ són catalanes, un 25 % són de la resta de l’estat, i el 25 % restant, procedeixen d’altres països.

Noms com Troposfera XYZ, Kerol, Sienta la Cabeza, Moi Jordana, Pere Hosta, Cia. Caída, Cia. Pakipaya, Mr Copini, Amer, Los Herrerita, Andrea Ríos, Cia. Eia, Du’k’to, Oriol Borràs o Circ Pànic; posen de manifest la voluntat de seguir potenciant el circ que es fa al territori català: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics. Alhora, una quarta part de les companyies són d’altres punts de l’estat, com el País Valencià (Cia. Insomnia), de Madrid (Mireia Miracle o La Gata Japonesa), de les Illes Balears (Desequilibrats), Euskadi (Mala Brigo) o Andalusia (Zen del Sur o Troca Circus).

De divendres a diumenge, emblemàtics espais bisbalencs tornaran a omplir-se, alhora que  cal sumar-hi dos nous emplaçaments: el carrer Ample o l’espai de darrera el Camp de Futbol Pere Plaja. A més, torna l’anhelat Fira Bar carregat d’espectacles complementaris i no menys rellevants, una programació de breus espectacles de petit format que conviu harmoniosament amb la resta de propostes. En aquesta edició, es farà un itinerari a un total de 7 bars amb una desena d’artistes. La proposta es presenta com un homenatge al bisbalenc Joan Bofill l’any del 10è aniversari de la seva mort.

Una ferma aposta pel confort del públic

Tal com ja es va fer l’any passat, l’adaptació del format a la situació sanitària d’aquests darrers anys ha servit per tal que la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà faci un replantejament a fi d’adequar-la als seus recursos humans i materials i esdevenir sostenible d’acord a la seva realitat. Així, tal com ja s’ha anat fent les darreres edicions s’oferirà novament un ampli ventall d’espectacles gratuïts, alhora que se’n mantindran diversos de pagament, tant a les tardes com a les nits. Això, juntament amb aforaments limitats, garantirà el confort del públic permetent que les propostes programades que ho requereixen puguin ser visualitzades en les condicions necessàries.

Alhora, tenint en compte que l’estiu es presenta d’allò més càlid, l’organització garanteix que el públic pugui visualitzar els espectacles des de punts ombrívols. Si l’espai on es programa una funció no disposa d’ombra, aquest serà degudament equipat per tal que l’espectador pugui quedar arrecerat del sol.

Més d’una vintena d’escenaris repartits per la Bisbal

El carrer Ample i l’espai de darrera el Camp de Futbol Pere Plaja, nous espais de la programació d’enguany, se sumen a la plaça de la Pietat (Benet Mercader), la pista de l’Escola Mas Clarà, el Passeig Marimon Asprer, l’aparcament dels Jutjats, la plaça Carreras Dagas, la plaça Germans Sitjar, la plaça Major, els exteriors del Terracotta Museu, la plaça del Castell (a davant del Castell Palau i a davant de l’Ajuntament), el Parc 8 de Març o la plaça de la Sardana.

El Passeig Marimon Asprer, un dels espais més confortables de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, enguany acollirà un total de 4 escenaris, entre els quals un tindrà una carpa de grans dimensions incorporada a mode de tendal. A més l’Espai Fira també es reubica al Passeig Marimon Asprer, a l’alçada de l’aparcament.

Una altra de les novetats és que el Parc 8 de Març acollirà un total de 3 escenaris. Cal tenir present que, en certa mesura, s’ha fet redistribució d’alguns espais arran de les obres que es preveuen a les Escoles Velles de la Bisbal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -