Fira de Vins i Caves de Catalunya celebrada a Palafrugell
38a Fira de Vins i Caves de Catalunya celebrada a Palafrugell | Imatge de l'organització

La 38a Fira de Vins i Caves de Catalunya s’ha celebrat aquest cap de setmana a Palafrugell amb un balanç final de 10.000 degustacions servides, lluny dels 15.000 tastos previstos inicialment.

Al descens de degustacions aniria vinculat a les dates i a l’ubicació de la fira d’enguany. Fins a l’anterior edició, i durant 35 anys, la Fira de Vins i Caves de Catalunya s’havia celebrat al municipi de Pals. Enguany però s’ha traslladat a la Plaça Can Màrius de Palafrugell.

L’objectiu, amb el canvi d’ubicació, era repuntar la davallada de visitants de l’edició del 2017 com també fer una sacsejada a la fira en una edició especial, perquè ja que tornava a la seva població d’origen. Martí Sabrià, gerent del grup Costa Brava Centre, ha argumentat a Ràdio Capital que “els nombres poden estar relacionats amb les dates” de la fira enguany.

Sabrià també ha volgut remarcar que a Pals tenien “molts tastos per accident”. Segons ell, molta gent visitava la localitat medieval i de retruc aprofitava per fer una degustació de vins o caves a la fira. En canvi, aquest públic accidental a Palafrugell no hi ha estat ja que, com assegura, els “visitants anaven expressament per la degustació”.

Però tot i que els nombres no coincideixen amb els esperats, des de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, veuen la 38a Fira de Vins i Caves de Catalunya amb bons ulls. Per ells, el canvi de localitat ha estat positiu “perquè ha portat més comoditat i més qualitat en el servei”. Sabrià també destaca més novetats que ajuden a millorar el balanç de la Fira.

De cara al futur però totes les possibilitats estan obertes. De fet, Martí Sabrià ha assegurat que la fira inaugurada per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; tornés a Pals, no es descartaria en cap moment. Però també recalca que és molt probable que es repeteixi escenari perquè la col·laboració amb diverses organitzacions alienes a la Fira ha estat espectacular.

Igualment, des de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre destaquen que proposaran avançar un cap de setmana la 39a Fira de Vins i Caves de Catalunya. Tot i això, asseguren que caldrà fer coincidir tots els interessos dels actors implicats.