17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Agnès Gasull: “L’aeròdrom 318 de Canet de la Tallada té un valor històric i arquitectònic”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Agnès Gasull: “L’aeròdrom 318 de Canet de la Tallada té un valor històric i arquitectònic”
Loading
/

Fa poques setmanes, el Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar declarar el conjunt patrimonial de l’aeròdrom 318 de Canet de la Tallada (la Tallada d’Empordà) com Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Per saber-ne tots els detalls, en el Supermatí d’avui ens ha visitat la Consellera Comarcal Cultural del Baix Empordà, Agnès Gasull

Gasull ha explicat que l’Aeròdrom 318 de Canet de la Tallada es tracta d’un camp d’aviació que va ser construït durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) i dirigit pel Govern Republicà. La seva principal finalitat era combatre les tropes de l’exèrcit franquista. En total es van construir 50 aeròdroms a tot el Principat, i 10 d’aquests 50, es van construir a les Comarques Gironines.

 

Es tracta d’un conjunt patrimonial amb un doble valor; històric i arquitectònic. L’aeròdrom el configuren diferents casernes, dues pistes aèries, un refugi per 250 persones i cases de control, entre d’altres, que contenen elements de gran valor arquitectònic. La consellera comarcal assenyala que aquest conjunt històric també parla de les vides de les persones que van viure en aquella època de guerra. 

 

Actualment, hi ha edificis que conserven un bon estat i d’altres que estan en estat més decadent, tal com ha explicat la Consellera Cultural.

 

Des del Consell Comarcal i l’Ajuntament de la Tallada es volen impulsar diverses accions per preservar aquest conjunt patrimonial. De fet, l’aeròdrom 318 ja està obert al públic i s’hi fan diverses visites guiades que estan obtinguen un gran èxit, segons ha afirmat Agnès Gasull.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios