5.5 C
Pals
Dilluns, 20 Gener 2020

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro prepara diverses activitats pel Dia Contra la Violència envers les Dones

Sota el lema "Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència", el consistori, a banda de les activitats, ha estrenat un Punt Lila i està elaborant el Pla d’Igualtat Ciutadana

El més llegit

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha preparat diverses activitats amb motiu del Dia Contra la Violència Envers les Dones sota el lema Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violènciaLa Comissió d’Igualtat ha programat actes de sensibilització que tindran lloc fins el dia 28 de novembre.

Però el desenvolupament d’aquestes activitats no són les úniques tasques que està duent a terme el consistori, ja que en matèria de sensibilització, prevenció i intervenció s’ha estrenat un Punt Lila per fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, lluitar contra la violència masclista, i oferir unes diades de gaudi amb llibertat i seguretat. La posada en marxa d’aquest punt s’ha realitzat per la Festa Major de Castell d’Aro i la Festa de Joventut d’inici de curs.

Paral·lelament, des de fa uns mesos, s’està treballant en el Pla d’Igualtat Ciutadana 2019-2023 amb la voluntat d’ampliar la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les polítiques i accions que es duguin a terme des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. El document final que s’està elaborant amb la col·laboració de la consultora Igualtat Creativa ha d’impulsar la conscienciació en polítiques d’igualtat.

Pel que fa a les activitats, el proper divendres 22 de novembre hi haurà al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro activitat de sensibilització en el marc del Punt de Trobada de Gent Gran. I el dissabte al mateix espai, hi haurà un taller participatiu per a adults Moviendo el verso a càrrec de Lo Relacional: una acció formativa, creativa i participativa per generar consciència sobre les violències de gènere existents.

Els actes centrals, però, es faran el proper dia 25 de novembre sota el lema Feminicidis oficials vs. feminicidis reals, hi haurà una encesa d’espelmes a la Plaça Major de Platja d’Aro (17.30 h) i un recital poètic La boca descosida a la Sala d’Actes de l’Ajuntament (18 h) amb la rapsoda Alba Mascarella. Per saber totes les activitats previstes, podeu visitar la pàgina web de l’Ajuntament.

Últimes notícies

Els treballadors de l’Hotel Hipócrates prendran accions legals contra l’empresa després de tancar sense avisar

Trobada dels treballadors de l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols per decidir quines accions emprendran contra l'antic propietari de l'immoble i responsable de l'empresa que els va contractar i que, el 13 de gener, els va deixar al carrer sense previ avís

VÍDEO: El discurs de l’empordanès Enric Auquer, millor actor secundari als Gaudí

Auquer, de Verges, ha sortit a la pel·lícula "Quien a Hierro mata"

El projecte de reparcel·lació de la urbanització Mas Pere de Calonge és cada cop més a prop de ser una realitat

Els veïns i les veïnes de la urbanització Mas Pere de Calonge porten més de 20 anys de lluita per urbanitzar la zona. Això, però, sembla que ja arriba al seu final

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.

Més notícies