9.8 C
Pals
Diumenge, 28 febrer 2021

Arriba la quarta edició de Xics Gastronòmics de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

La Quinzena Gastronòmica Infantil tindrà lloc del 18 de maig al 9 de juny i pretén conscienciar als infants i les famílies sobre la importància dels aliments per prevenir malalties com l'obesitat

El més llegit

ESPECTACULAR: Fotografien un grup de dofins a les illes Medes

Un grup de dofins ha sorprès les persones que navegaven aquest dijous entre les illes Medes i la costa del Montgrí, a l'Estartit

L’incendi que va cremar 378,29 hectàrees a Vall-llobrega, Forallac, Calonge i Palamós el 2014 queda impune

El jutjat penal 4 de Girona absol un acusat que s'enfrontava a 2 anys de presó i a pagar indemnitzacions d'1,2 MEUR

Detenen tres joves per destrossar una casa que ocupaven i entrar a robar a la del costat

Els Mossos els relacionen amb un assalt en una casa de colònies de Torroella de Montgrí

Detinguts dos joves per robar uns 450 euros forçant set màquines de neteja de cotxes en un taller de Palafrugell

La Policia Local i els Mossos els van poder arrestar gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El proper 18 de maig començarà la quarta edició de Xics Gastronòmics de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró amb l’objectiu de difondre entre els infants i les seves famílies la importància que tenen els aliments per prevenir malalties, com ara l’obesitat. Aquesta edició del 2019 s’allargarà fins el dia 9 de juny.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, des d’AROimpulsa, organitza aquestes activitats amb la voluntat de “posar en valor el menjar de qualitat, que a més a més ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals i a lluitar contra la falta d’interès general per la nutrició i les conseqüències de les opcions alimentàries”.

A través de tres eixos, el consistori desenvolupa un pla d’acció al voltant d’aquestes jornades destinades als infants i les seves famílies, a més de voler potenciar el municipi com a destinació Familiar. Al municipi es desenvolupa una campanya gastronòmica amb menús infantils a 13 restaurants, tallers i xerrades d’alimentació als centres educatius i a banda, un programa d’activitats lúdiques i d’animació. Els restaurants preparen, gràcies a la Fundació Alícia, la seva proposta seguint la guia per a restauradors i famílies que vetlla per la cuina saludable i els productes de proximitat. Finalment, hi ha tallers de cuina programats per a infants de 7 a 12 anys per tal d’introduir-los en el món de la gastronomia.

Xics Gastronòmic, a través de la Fundació Alicia, ha elaborat un programa formatiu que durant cinc dies es desenvolupa les escoles Fanals d’Aro i Els Estanys de Platja d’Aro, Vall d’Aro de Castell d’Aro, a l’Institut Ridaura i en el PTT-PFI Guíxols-Vall d’Aro. Els participants poden fer tallers i demostracions de cuina a través de la piràmide dels aliments. La novetat d’enguany és que s’ha editat una guia que es diu Aplica’t per a la prevenció de lesions infantils que es distribuirà entre els participants.

El darrer eix de Xics Gastronòmics gira entorn el programa d’activitats lúdiques i divulgatives que s’adreça als infants i a les seves famílies per tal de treballar el concepte de l’alimentació i estils de vida saludables.

Consulta totes les activitats de Xics Gastronòmics

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 1: 2001

Primer capítol del programa que repassa els 20 anys de Ràdio Capital amb el més destacat del 2001.

Altres notícies