13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Augmenta la taxa de residus domèstics a Platja d’Aro

L'Ajuntament ha aprovat, amb l'abstenció de l'oposició, l'augment de la taxa de residus domèstics però també la congelació dels altres impostos

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El consistori ha augmentat la taxa de residus domèstics a Platja d’Aro de cara al 2019. A partir d’ara, s’incrementarà aquest impost fins a un 17%. Aquest augment està relacionat amb la recollida, tractament i l’eliminació d’escombraries a nivell domèstic. Mentre que a nivell industrial, s’apujarà un 2%.

L’augment de la taxa de residus domèstics a Platja d’Aro però no prové per previsions del consistori. Sinó per augments dels costos del servei. De fet, l’abocador de Solius ha incrementat de 5,77 euros/tona a 49,38 euros des del 2016. Un augment que també ha tingut el cànon de la Generalitat, de 19 euros/tona a 41,30. Aquestes noves despeses a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, han promogut que la taxa s’hagi de replantejar.

Tot i això, la taxa de residus domèstics a Platja d’Aro és l’única que s’apuja. De fet, el consistori, amb l’abstenció de l’oposició ha congelat els altres impostos, com per exemple l’impost de béns immobles. L’aprovació de les ordenances fiscals 2019 per Platja d’Aro s’han aprovat amb el vot favorable del Govern (CIU, PSC i PP). Però també amb l’abstenció de l’oposició d’ERC, Ciutadans i ICV-EUiA.

Durant el plenari però, els portaveus de l’oposició van destacar la falta de transparència de les ordenances. De fet, Pedro Torres d’ICV, va criticar l’actuació i es van abstenir per poder fer un estudi de les ordenances. Un discurs lluny al de la futura alcaldable d’ERC, Montse Rovira, que destacava el poc marge d’autonomia local per part de l’Estat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -