A la Biblioteca Pere Blasi de Torroella de Montgrí lectura de grans obres teatrals interpretades a Catalunya

Avui a les 19h de la tarda la Biblioteca Municipal de Torroella de Montgrí acull el projecte “Llegir el teatre”. Un club de lectura de textos teatrals d’obres que es realitzen o s’han interpretat en el Teatre Nacional de Catalunya.

Unes sessions conduïdes per Margarita Camós Ramió on es llegiran grans obres teatrals i avui és el torn d’Islàndia de Lluïsa Cunillé, que parla del viatge d’un jove de quinze anys obligat a endinsar-se al fons de les tenebres d’una societat en fallida

Jornada gastronòmica “Palamós Gastronòmic” on la cuina de mar i el producte fresc té un paper principal en aquests restaurants

Com no pot ser d’un altra manera la cuina del poble de Palamós es caracteritza pels productes provinents del mar. Les jornades gastronòmiques ‘Palamós Gastronòmic’ posa en valor aquest patrimoni culinari.

En els restaurants col·laboradors es podrà gaudir, fins a finals d’octubre, d’un menú especial amb les millors propostes culinàries amb peix i marisc de temporada de la Llotja de Palamós.

A Torroella de Montgrí fins al 31 d’octubre es celebra la jornada gastronòmica “La poma a la cuina”

Un any més tornen les Jornades Gastronòmiques ‘La poma a la cuina’ de Torroella de Montgrí. Els restaurant col·laboradors ens preparen els seus millors plats elaborats amb aquesta fruita, una selecció d’entrants, plats principals i postres basats en la poma, o un menú tancat, tot a base de pomes de qualsevol de les varietats disponibles a casa nostra.

Els restaurants que hi participen són el Restaurant Picasso, el Restaurant Alba, Can Dalfó, el Restaurant del Club Nàutic, el Restaurant La Palmera i finalment el Restaurant Medes II.

Palafrugell ens presenta la campanya “Es niu” que és un plat molt antic d’origen cent per cent palafrugellenc, que es cuinava durant la Quaresma

Es niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s’hi posava carn, ja que es tractava d’un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes.

És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d’aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo.

Un dels objectius d’aquestes jornades, que neixen l’any 1998, és, d’una banda, fer conèixer es niu als que encara no l’han descobert i, de l’altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.