16.9 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies

Begur aprova els pressupostos 2019 sense arrencar grans projectes

La partida de les inversions augmenta un 20% però no es començaran grans projectes pels pocs mesos de legislatura

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

El govern de Begur ha aprovat els pressupostos de cara al 2019. La xifra total augmentarà als 11.795.500 euros. D’aquests però se’n destinaran 2,3 milions a les inversions arreu del municipi, una quantitat que asseguren, augmenta un 19,6%. Entre les altres partides, es torna a congelar la pressió fiscal i es redueix la taxa d’escombraries, però només a alguns habitants.

El motiu pel qual no es faran grans inversions, com ha dictaminat Joan Loureiro, alcalde de Begur durant el ple, és perquè queden pocs mesos de legislatura. D’aquesta manera es desmarca de començar grans inversions que no s’acabarien a temps abans de les eleccions.

L’alcalde de Begur ha explicat que els pressupostos del 2019 no presenten grans canvis en comparació als tres últims presentats. Joan Loureiro ha classificat els pressupostos de caire continuista però també mantenint el caràcter social.

Encara que no hi hagi grans projectes de cara al 2019, els pressupostos sí que destinen 2.300.000 euros a inversions pel municipi. Les partides s’han dividit de tal manera que l’adequació dels serveis de la urbanització Catalonia, tingui un preu d’1.440.000 euros. Altres inversions importants són la reforma de la plaça del carrer Sant Pere (260.000 euros), inversions en reposició (200.000), horts socials (110.000), millores a l’Espai Mas d’en Pinc (100.000), la segona fase de les càmeres de seguretat (90.000), millores a l’ambulatori municipal (60.000) i millores en instal·lacions esportives (40.000).

Mentre que les inversions augmenten la seva xifra, la taxa d’escombraries es reduirà. Però només per aquelles persones que facin servir el servei porta a porta. Els altres veuran incrementat, en 50 euros, el cost del servei. Una partida que l’oposició, únics a votar en contra dels pressupostos, han titllat de populista.

Joan Català, líder del PDeCAT al municipi de Begur, ha deixat clar que amb aquesta poca inversió, el poble quedaria condicionat si hi hagués una nova recessió econòmica.

Els pressupostos del 2019 de Begur incorporen una novetat. Es destinaran 100.000 euros al fons de contingència. Una guardiola per mantenir una partida exclusivament davant d’emergències greus.

Últimes notícies

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Més notícies