23.2 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

Begur aprova els pressupostos 2019 sense arrencar grans projectes

La partida de les inversions augmenta un 20% però no es començaran grans projectes pels pocs mesos de legislatura

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Begur aprova els pressupostos 2019 sense arrencar grans projectes
Loading
/

El govern de Begur ha aprovat els pressupostos de cara al 2019. La xifra total augmentarà als 11.795.500 euros. D’aquests però se’n destinaran 2,3 milions a les inversions arreu del municipi, una quantitat que asseguren, augmenta un 19,6%. Entre les altres partides, es torna a congelar la pressió fiscal i es redueix la taxa d’escombraries, però només a alguns habitants.

El motiu pel qual no es faran grans inversions, com ha dictaminat Joan Loureiro, alcalde de Begur durant el ple, és perquè queden pocs mesos de legislatura. D’aquesta manera es desmarca de començar grans inversions que no s’acabarien a temps abans de les eleccions.

L’alcalde de Begur ha explicat que els pressupostos del 2019 no presenten grans canvis en comparació als tres últims presentats. Joan Loureiro ha classificat els pressupostos de caire continuista però també mantenint el caràcter social.

Encara que no hi hagi grans projectes de cara al 2019, els pressupostos sí que destinen 2.300.000 euros a inversions pel municipi. Les partides s’han dividit de tal manera que l’adequació dels serveis de la urbanització Catalonia, tingui un preu d’1.440.000 euros. Altres inversions importants són la reforma de la plaça del carrer Sant Pere (260.000 euros), inversions en reposició (200.000), horts socials (110.000), millores a l’Espai Mas d’en Pinc (100.000), la segona fase de les càmeres de seguretat (90.000), millores a l’ambulatori municipal (60.000) i millores en instal·lacions esportives (40.000).

Mentre que les inversions augmenten la seva xifra, la taxa d’escombraries es reduirà. Però només per aquelles persones que facin servir el servei porta a porta. Els altres veuran incrementat, en 50 euros, el cost del servei. Una partida que l’oposició, únics a votar en contra dels pressupostos, han titllat de populista.

Joan Català, líder del PDeCAT al municipi de Begur, ha deixat clar que amb aquesta poca inversió, el poble quedaria condicionat si hi hagués una nova recessió econòmica.

Els pressupostos del 2019 de Begur incorporen una novetat. Es destinaran 100.000 euros al fons de contingència. Una guardiola per mantenir una partida exclusivament davant d’emergències greus.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Massi Baix Ter aconsegueix el doble en una prova de la Copa d’Espanya a Abanilla

Ainara Albert ha quedat primera en la prova i el segon lloc ha estat per Íngrid Ruiz.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -